Postup
-
1
Múku zmiešame s mäkkým maslom a vlažnou vodou, vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút odležať.
- 2
Potom ho vyvaľkáme, vložíme do koláčovej formy a pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C.
- 3
Medzitým uvaríme ryžu. Baklažán nakrájame na plátky a urestujeme na olivovom oleji. Cibuľu nakrájame najemno a speníme ju na masle.
- 4
Pridáme špenátové listy, osolíme, okoreníme, veľmi krátko orestujeme a odstavíme z plameňa.
- 5
V mise zmiešame jogurt, mlieko, vajce, parmezán a cesnak. Pridáme hotový špenát a premiešame.
- 6
Na upečené cesto ukladáme postupne vrstvu ryže a vrstvu špenátovej plnky. Úplne navrch rozložíme baklažán. Pečieme asi 30 minút pri teplote 160°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu