Sorbet s pitahayou
V supermarkete som našla zvláštne ovocie – pitahayiu. Vôbec som netušila ako chutí a keďže rada...
Cisársky trhanec s dulovým krémom à la František Jozef I.
Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky zmiešame s múkou, mliekom, so soľou a s cukrom podľa...
Stehienka v cibuľovej omáčke s feniklovým kuskusom
Mám rád sýte rustikálne jedlá. Na jednej strane ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým v období...
Lososová nátierka
Z ingrediencií potrebných na klasický lososový bagel z New Yorku som urobil nátierku.
Pizza u Slava Solovica
Pozrite sa, ako jednoducho pripravuje pizzu hudobný skladateľ a autor filmovej hudby Slavo Solovic.
Kalerábový šalát s kuracinou
Kaleráby očistíme, nakrájame na kolieska a povaríme. Kuracie mäso nakrájame na rezance, opečieme na oleji,...
Plnené zemiaky
Umyté zemiaky prekrojíme na polovice a vydlabeme stred cca 1cm. Pripravíme si cibulu ktorú si udusíme a...
Pšenično-ražný chlebík z domáceho kvásku
1x upečený z domáceho kvásku, ktorý mal 5 dní. Vykysnutý v ošatke.
Rýchly šalát s tuniakom
Tento recept vznikol z dôvodu náhleho pocitu hladu a tak som rýchlo hľadala v chladničke čo...
Domáca Nutella
Na čistý plech si vysypeme oriešky. Dám do vyhriatej rúry na 150 °C na 10 minút....
Zapekaná strukovinová zmes
Tento recept je z Vegetariánskej kuchárky z r. 1990. Jedlo sme jedli v našej...
Pomarančové lievance s jahodovou penou
Trochu mlieka ohrejeme, zamiešame doň cukor a rozdrobíme droždie. Prikryté necháme nakysnúť. Zvyšné mlieko nalejeme...
Rohlíky na sladko
Rohlíky vydlabeme z oboch strán potrieme lekvárom a naplníme každú polovičku tvarohom (ak bol tvaroh moc riedky...
Marinovaný losos s chrenovou omáčkou
Kôpor posekáme najemno. V miske rozmiešame soľ s cukrom. Polovicu kôpru rozložíme na veľký plochý tanier....
Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme
Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1, 5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť....
Pečený okúň zo stredozemného mora s bylinkami
Nemal som v úmysle prezentovať tento rcp, tak pripravujem i našeho pstruha, ale niekomu z...
Bezlepkový svieži šumienkový koláč
Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a dôkladne prešľaháme. Ručne...
Svieža ríbezľová torta
Hladkú múku, kypriaci prášok, kryštálový a vanilkový cukor, mletý mak spolu dôkladne premiešame...
Zajačik na divoko s polievočkou
Tento recept som začala variť najmä kvôli mojej 9 mesačnej dcérke. Keďže najprv to varím bez...
Korzický hráškový krém s krevetami
Na oleji opečieme strúčiky cesnaku do hneda. Cesnak vyberieme, vložíme hrášok, podlejeme vodou a...
Hríby s hovädzím mäsom
Preto, ten názov, lebo hríbov je v omáčke veľa, viac, ako mäsa...
Otrubové buchtičky
Objavila som otruby. Fantastická vec :). Odvtedy ich skúšam pridávať do viacerých receptov. A...
Zmes listových šalátov s kačacinou
Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl,...
Baklažánová salza
Včera mi z Amazonu došla dlho očakávaná kniha o druhoch chleba v rôznych krajinách sveta. Autori...
Ananásove krúžky so škoricou
Falošný rezeň Ondráš je potrebné zasladit. http://varecha. pravda. sk/recepty/falosny-rezen-ondras/31387-recept. html