Broskyňová bublanina

andrea6669 - bez fotkyandrea6669, 26. novembra 2015
20
porcií
60 minút
príprava
30-45 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 ml
200 ml
3 ks celé
350 g
1/2 bal.
2 ks čerstvá (alebo zaváraná)
1 bal.




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Vyšľaháme si žĺtka s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom, pridáme olej, múku a prášok do pečiva. Vyšľaháme si túhy sneh z bielkov a vmiešame do cesta

    Broskyňová bublanina - obrázok 1
  2. 2

    Na plech vylejeme polovičku cesta a naň poukladáme kúsky nakrájaných broskýň, potom zalejeme zvyškom cesta. Bublaninu pečieme pri 180°C asi 30-45minút.

    Broskyňová bublanina - obrázok 2

Diskusia k receptu

bubaya
Daj tých broskýň viac, nahustejšie, nakrájaj ich na krížalky a pekne symetricky ich šikmo ukladaj ///////// do riadkov. Bude to pekne vyzerať na reze. Aj slivky môžu byť. Aj ríbezle, čerešne....a vôbec hocijaká bublanina u nás nemá dlhú životnosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia