Pečeňové medailóniky fotorecept

akeber - fotkaakeber, 20. februára 2013
Pečeňové medailóniky (fotorecept)
Foto: akeber

Nie každý obľubuje pečeň . Má svojskú chuť ale keď je dobre pripravená je z nej delikatesa . A v tomto recepte delikatesa naozaj Zobraziť celý popisNie každý obľubuje pečeň . Má svojskú chuť ale keď je dobre pripravená je z nej delikatesa . A v tomto recepte delikatesa naozaj je , aj keď sa recept zdá nenáročný .

15 min minút
príprava
30 min minút
na 170 C °C

Postup

  1. 1

    Pečeň si po umytí a usušení nakrájame . Posypeme grilovacím korením aj z jednej aj z druhej strany . Obalíme v strúhanke .

    Pečeňové medailóniky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poukladáme na zapekaciu misu alebo pekáč na ktorom je potretý olej. Ešte posypeme grilovacím korením a trošičku podlejeme vodou ale len málo !

    Pečeňové medailóniky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prikrijeme alobalom a dáme do predhriatej rúry na 170 C piecť na 15 minút .

    Pečeňové medailóniky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 15 minútach alobal odstránime a ešte pečieme 15 minút .

    Pečeňové medailóniky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    DOBRÚ CHUŤ !

    Pečeňové medailóniky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

aszabka
milujem pečienku, akúkoľvek, ako dieťa som ju po jedení vyvrátila a dnes by som si dala za ňu i koleno vŕtať..uložené..
violetacamorova
Mam kupene pecienke tak teraz neviem..., aj takto upravena sa mi velmi paci a tecu mi slinky, zeby bola zajtra na obed, jednoznacne ukladam.
paeva
fajnové, dúfam, že môže byť aj iná pečeň? ukladám
fialka49
Ja som pripravila bravčovú pečienku takto, ako uvádza Akeber, ale som ju vyprážala ako klasický rezeň. Bolo to na požiadanie a robila som to s obavou, ako to dopadne. Bola som príjemne prekvapená s výsledkom a odvtedy ju i takto robievame.
Pečienku však obyčajne pred úpravou namočím v kuse na noc do mlieka a potom je pečienka jemná.
Vyskúšam určite aj piecť v rúre podľa Akeber.
baka123
@Akeber neskúšala si takto pripraviť kuracie pečienky? Ja mám kúpené, len neviem, či by sa to nerozpadávalo, predsa sú jemnejšie
cibik
prave som urobila pecienku podla tohto receptu . mozem pochvalit jednoduche a velmi chutne .

Zaujímavé video z archívu TV Varecha