Rožteky s mäsovou plnkou
Mária Vitanovcová
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 17. marca 2013
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 17. marca 2013
Foto: Ivan Majerský
20 ks
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
25 minút
na 170-180 °C
na 170-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
2 kocky |
|
500 ml |
|
300 ml |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
200 ml na natieranie |
|
Mäsová plnka: | |
1 kg |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások, do ktorého pridáme ostatné suroviny. Všetko spolu miešame 20 minút, necháme nakysnúť, potom cesto rozdelíme na osem bochníkov. Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a radielkom rozdelíme na osem dielov.
- 2
Každý diel naplníme mäsovou plnkou a zakrúcame zo širšej strany k užšej a tvarujeme z toho rožky. Dáme ich na vymastený plech, potrieme vajíčkom a necháme kysnúť asi 15 minút. Pečieme v predhriatej rúre na 170–180 0C. Po upečení rožky vyberieme a potrieme ich olejom.
- 3
Plnka: údené mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme tri celé vajíčka,dobre vymiešame a plníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu