Foto: mardo
Zdravim Vas. Po odmlke som sa ocitol znovu v kuchyni. Dnes je to, ako sa hovori, co chladnicka dala...;-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zacneme klasicky, olivovy olej spolu s troskou masla na panvicke pripravime na spravnu teplotu, vedla v hrnci uz parime brokolicu, pridame cibulku jemne nakrajanu, cesnak a restujeme. Po chvili pridame sampiony, bazalku a restujeme, ked uz budu sampiony na oko orestovane podlejeme vinom. Ked je brokolica hotova nakrajame ju na co najmensie casti a pridame do panvicky k sampionom spolu s nasekanou jarnou cibulkou. Premiesame okorenime osolime a pekne pomaly pridame smotanu. Trosku povarime a omajdu mame hotovu. Ja som ju este dohustil troskou masla.
-
2
Ryzu uvarime tradicne, ale, par minut pred dovarenim som do nej rozbil jedno vajicko a vsetko som premiesal. Teplotou ryze sa nam vajicko urobi, kazdopadne este som ryzu aj s vajickom miesal na miernom ohni. Vznikla mi taka skoro ako kasovita zmes. Je to velmi chutne, neviem aka chut by bola pri inom druhu ryze. S basmati to ide.
-
3
Kuracie prsia nakrajame na platky osolime a okorenime ciernym mletym korenim a sprudka osmahneme na olivovom oleji. Vsetko poukladame na tanier a podavame. Prajem Vam dobru chut.
dakujem baby, ono, trosku som sa strateeeev, to je pravda. mal som trosku povinnosti. som ale nesmierne rad ze sa tu na mna nezabudlo. za to Vam nesmierne dakujem kolegine! :-)