Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Komerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré...
Cuketové placky s čerstvými bylinkami
Cuketu opláchneme pod vodou, osušíme a celú najemno nastrúhame do misky.
Baranina na majoráne
Baraninu odblaníme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme...
Caprese
Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany. Vydlabeme dužinu. Musíme si dávať pozor...
Kuracie prsia v pikantnom sirupe
Sladučko-pikantné jedlo... kto má rád kuracinku aj tak trošku na sladko, určite si príde na...
Cheesecake
Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a okraje odstrihneme. Keksy rozmixujeme v...
Kelová polievka
Mala som strasnu chut na polievku a zvysny kel a vznikla tato polievocka :)
Baklažánové veže
Suroviny. Do rozpisu surovín som neuvádzala množstvá, záleží od veľkosti baklažánu a od toho, ...
Kurací perkelt s koreňovým petržlenom
Na vyše „dospelé kolená“ som si obľúbil jednoducho pečenú koreňovú zeleninu a zvlášť petržlen....
Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.
Cibuľové palacinky
Dnes som si listovala knihu zeleninová kuchárka a padli mi do oka cibuľové palacinky. Cibuľu v...
Matchamisu podľa Alexandry Wagner
Matchamisu je chutná variácia na známy nepečený dezert tiramisu. Foodblogerka Alexandra Wagner ukáže, ako sa...
Ferrero Rocher zmrzlina
Najskôr som si nasekala oriešky. Zvlášť do misky som naliala šľahačkovú smotanu a vyšľahala som ju....
Ázijské karfiolové špízy
Opäť sa raz prejavila moja posadnutosť skúsiť niečo nové, či inak......
Placky z údeného mäsa
Žemle pokrájame na kocky a navlhčíme časťou mlieka. Údené mäso pomelieme, vyžmýkané žemle tiež. Pokrájanú...
Prepeličie prsičká na šaláte Coleslaw
Kapustu najemno nastrúhame, posolíme a necháme chvíľu postáť, aby zmäkla a vytiekla z nej šťava....
Nepravé indické zemiaky s pravým indickým paradajkovým sambárom
A zase tu mám šošovicu moju milovanú, bez ktorej by moja vegetariánska duša prestala existovať :D
Sous-Vide prsia z holuba
Otec ma obdaroval mladými holubmi, tak sem pridávam recept na domácu úpravu sous- vide. Výsledok bol viac ako...
Profiterolky s likérovým krémom
Najskôr pripravíme odpaľované cesto tak, že uvaríme vodu spolu s olejom, pridávame múku a na...
Roláda s tvarohovým krémom
Bielky si vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
Bezlepkové marlenka guľôčky
Medové pláty podrvíme. Pridáme maslo, skaramelizované kondenzované mlieko a med. Vypracujeme hmotu, z...
Vývar bez bujónu
Mäso si umyjeme a vložime do studenej vody. (v žiadnom prípade nie do horucej pretože by všetka...
Tresčie závitky na diabolský spôsob
V miske zmiešame horčicu, trocha korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali...
Majonézové rezne
Mäso narežeme na plátky a vyklepeme. V miske zmiešame suroviny na marinádu a vložíme do nej...
Letno-zimný šalát
Tento recept som dostala od priateľky Valiky. V lete si pripravíme základ šalátu ...