Fánky s tvarohom a ľanovými semiačkami

franka1 - bez fotkyfranka1, 1. februára 2011
Fánky s tvarohom a ľanovými semiačkami
Foto: franka1

Recept na tvarohove sisiky som si trosku prisposobila a su z toho fajnové fánky na zdravší sposob :)

30 min. minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
2 ks
1 KL
2 PL
2 PL, mleté
2 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, rozvaľkáme na 2-3 mm, radielkom narezeme na kosoštvorce a vyprážame. Do oleja sa moze pridať pár kúskov mrkvy. Po vypražení poobalovať v práškovom cukre, v ktorom je primiešaná škorica a vanilka.

Diskusia k receptu

dorisa
Zasa fánky, ja som ešte ani jedny nerobila, a už zas su tu! len si vybrat. Des boli zas na programe,ale potom vyhrali Eskimo rezy. Míš ich velmi pekné:)))
franka1
Ďakujem, do vecera bolo po nich :)) boli fakt chutné...ale robím ich ozaj len tak raz za rok, v období fašiangov, lebo často sa to nedá jesť...to som ani nevedala, ze som suťažila, objavila som túto stránku len nedávno :)
emilaki
Tvarohove som este nerobila urcite vyskusam,vyzeraju skvele
ywett4
vidím že fánky su v kurze , ja ich robím už roky a nezávisle od toho či su fašiangy moje deti ich maju radi aj v lete a je to taká náhražka šišiek lebo su rýchle hotové , recept mám od mojej maminy ktorá ich tiež často piekla len sme to volali čeregy a ten štvorec do ktorého urobíme rez tak jeden koniec prevlečiem cez ten druhý a maju taký zvláštny pokrutený tvar ešte som tu nevidela nikoho také robiť. tolko moj komentár.

evanaaa
Ywett4, ale asi si dobre nehľadala, lebo fánky s prevlečeným rohom sú tuaspoň dvakrát. Mimochodom,aj moja mama ich tak robila, boli zaujímavejšie.
evanaaa
Franka, tie tvoje chutne vypadajú, tvarohové šišky som dávno robila, tak si chuť nepamätám, ale ako fánky budú dobré.
cica2
krásne sa ti vydarili! A vitaj:))
franka1
jeej, ja som tu od vtedy nebola, ďakujem za uvítanie...aj za komentare...:))
vladkaku
Beriem recept všetkými desiatimi, lebo ľanové semiačka jedávame len tak ako prevenciu proti rakovine (vlastne všetky možné semená) a takto to bude i zaujímavé. Ďakujem.
hajny
prave som ich dorobila a su uzasneeeee!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia