Bojnický závin

bubadlo - fotkabubadlo, 1. októbra 2009

Super pochúťka nielen pre deti.

4
porcie
120 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
40 g
160 g
30 g
3 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky rozdrobíme droždie a tuhé maslo, dobre premiešame a vytvoríme mrveničku. Pridáme práškový cukor, 1 vajce, 1 žĺtok a vypracujeme cesto. Z cesta sformujeme guľu, ktorú zavinieme do čistej utierky. Utierku s cestom zavesíme na varešku a na dve hodiny ju ponoríme do studenej vody.

  2. 2

    Po dvoch hodinách cesto rozvaľkáme na doske na hrúbku 1 cm. Stred potrieme marhuľovým džemom a okraje cesta preložíme cez seba. Závin preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia