Ostro-kyslá polievka so zeleninovými taštičkami
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 25. augusta 2016

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na zeleninové taštičky: | |
| 150 g |
|
| 70 ml vlažná |
|
| 30 ml |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 20 ml |
|
|
|
|
| Na polievku: | |
| 180 g |
|
| 1,2 l |
|
| 30 g |
|
| 2 ks |
|
| 60 g |
|
| 80 ml |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 40 g (Solamyl, Gustin) |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1
Z múky, vlažnej vody a soli vymiesime hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme pol hodiny odpočinúť. Cibuľu, mrkvu a bambusové výhonky nakrájame na drobné kocky. Urestujeme na oleji a plnku dochutíme sójovou omáčkou.
- 2
Cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na 12 kúskov. Každý kúsok rozvaľkáme natenko. Do stredu každého kúska cesta dáme plnku a v dlani vyformujeme taštičky.
- 3
Na polievku nakrájame bielu časť jarnej cibuľky a kuracie prsia na malé kocky. Judášovo ucho necháme v studenej vode napučať. V hrnci osmažíme na oleji cibuľku a kuracie prsia. Podlejeme vriacim vývarom. Pridáme nakrájané Judášovo ucho a varíme desať minút. Do polievky vložíme zeleninové taštičky a na miernom ohni varíme, kým nevyplávajú.
- 4
V miske rozmiešame vajíčka a vlejeme do polievky. Škrob zmiešame s trochou vody a polievku zahustíme. Nakoniec pridáme ocot, sójovú omáčku a čili. Krátko povaríme. Pri podávaní vložíme do polievky ešte umyté sójové výhonky a nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu