Tvarohová nátierka
Tvarohová nátierka

Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs fotorecept

miskamm - fotkamiskamm, 17. marca 2017
Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept)
Foto: miskamm

Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú. Skladá sa zo smotanového syra, masla, tvarohu, mletej jemnej či pálivej papriky a cibuľky. Chutí predovšetkým ako dip s chrumkavými praclíkmi, mrkvou a inou zeleninou alebo ako nátierka na chlebíku.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

500 g (smotanová nátierka)
250 g
50 g
1 PL
1 štipka
1 stredne veľký ks
Poprípade:
1 strúčik
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo necháme zmäknúť (žiadnom prípade nezohrievajte maslo). Cibuľku najkrájame na jemno. (Ak pridávate cesnak, aj tento nakrájajte najemno, nepretláčajte cez lis).

    Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky prísady zmiešame vo veľkej miske, poprípade dochutíme. „Spundekäs " (čitaj špuntkés) by mal chutiť jemne pikantne, korenisto.

    Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najlepšie chutí, keď sa pár hodín nechá v chladničke odstáť.

    Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Hm, tak taková dobrota by se mi doma nikde nerozležela. Možná u sousedů, ale ani to není bezpečný nápad. Krásná fota, až mám strach o klávesnici. Díky za sdílení receptíku!
1x miskamm
No paráda. Rychlé a podle surovin moc dobré a nám se to moc hodí, protože máme vždy studené večeře a co pořád vymýšlet. Tak takový receptík se moc a moc hodí. Díky a srdečně zdravíme.
1x miskamm