Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs fotorecept
Foto: miskamm
Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú. Skladá sa zo smotanového syra, masla, tvarohu, Zobraziť celý popisPôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú. Skladá sa zo smotanového syra, masla, tvarohu, mletej jemnej či pálivej papriky a cibuľky. Chutí predovšetkým ako dip s chrumkavými praclíkmi, mrkvou a inou zeleninou alebo ako nátierka na chlebíku.
porcie
príprava
Suroviny
500 g (smotanová nátierka) |
|
250 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
1 štipka |
|
1 stredne veľký ks |
|
|
|
|
|
Poprípade: | |
1 strúčik |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Maslo necháme zmäknúť (žiadnom prípade nezohrievajte maslo). Cibuľku najkrájame na jemno. (Ak pridávate cesnak, aj tento nakrájajte najemno, nepretláčajte cez lis).
-
2
Všetky prísady zmiešame vo veľkej miske, poprípade dochutíme. „Spundekäs " (čitaj špuntkés) by mal chutiť jemne pikantne, korenisto.
-
3
Najlepšie chutí, keď sa pár hodín nechá v chladničke odstáť.
Diskusia k receptu