Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs fotorecept

miskammMiskamm, 35 ročná žena, Frankfurt nad Mohanom, Nemecko, 17. marca 2017 15:10
Ďalšie jej recepty »

Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept)Foto: miskamm

Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú. Skladá sa zo smotanového syra, masla, tvarohu, mletej jemnej či pálivej papriky a cibuľky. Chutí predovšetkým ako dip s chrumkavými praclíkmi, mrkvou a inou zeleninou alebo ako nátierka na chlebíku.

4
porcie
10 min
príprava

Suroviny

500 g (smotanová nátierka)
250 g
50 g
1 PL
1 štipka
1 stredne veľký ks
Poprípade:
1 strúčik
1 čl

Postup prípravy

  1. 1

    Maslo necháme zmäknúť (žiadnom prípade nezohrievajte maslo). Cibuľku najkrájame na jemno. (Ak pridávate cesnak, aj tento nakrájajte najemno, nepretláčajte cez lis).

    Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky prísady zmiešame vo veľkej miske, poprípade dochutíme. „Spundekäs " (čitaj špuntkés) by mal chutiť jemne pikantne, korenisto.

    Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najlepšie chutí, keď sa pár hodín nechá v chladničke odstáť.

    Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept) - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasovalo 8 ľudí (4,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist