Kurací závin s hubami a semienkami
Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 19. októbra 2011
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 19. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z kuracích pŕs urobíme rovnaké plátky, ktoré osolíme. Z odrezkov pripravíme fáš tak, že mäso rozmixujeme so smotanou, osolíme, okoreníme, pridáme víno, tymian a keď je zmes hotová, primiešame tekvicové semiačka.
- 2
Medzitým orestujeme kuriatka na masle s cesnakom a tymianom. Vychladnuté huby zamiešame do kuracieho fáša.
- 3
Kuracie plátky rozložíme na potravinársku fóliu, na ne dáme na plátky nakrájanú slaninu a kurací fáš. Zabalíme a varíme vo vodnom kúpeli pri 80 0C asi 10 až 12 minút. Necháme vychladnúť a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu