Gaštanový sen

hubarka35 - fotkahubarka35, 29. októbra 2011
Gaštanový sen
Foto: hubarka35

Bola som na jedlých gaštanoch-je okolo nich dost práce kým sa dopracujeme k pyré no výsledok stojí za to.výborná pochútka.

5
porcií
1hod minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5kg
250g
2-3lyžičky
na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    gaštany narežeme,uvaríme,vyškrabkáme......vymiešame smaslom a cukrom.dezertik podávame vychladení-vynikajúci je aj so šlahačkou.ja som použila trubičky a čokoládu na ozdobu.

    Gaštanový sen - obrázok 1

Diskusia k receptu

danculka
ešte si nekončila s o sladkým,ale si toho narobila...samé dobroty.
hubarka35
to ked ma chytí ruja v kuchyni,tak konec sa blíži....no a na balkone mám plnú bednu gaštanov....dva dni som bola v hore zbierat aj so susedu.....máme gaštankové hody...
sonulienka
od kial máš tú ozdobnú čokoládu alebo si ju robila a ako?
Je to veľmi pekné
hubarka35
sonulienka tie čokoládky som robila,mámtakú flaštičku umelu-do nej dám čokotoliariky-polevu a v mikrovlnke roztopím,potom striekam na mastný papier srdiečka,kvietky,čísla čo chceš-ked to ztuhne len odlepím a dalej použijem na ozdobovanie....
sonulienka
ďakujem krásne vždy sa čudujem aké je to pekné a už to teraz skúsim keď viem ako sa to robí len aká je to asi flaštička a kde si ju kúpila je to pre cukrárov niečo?
hubarka35
áno v cukrárskych potrebách som tú flašku kupila,vrch má na závit-odšrobuješ nasypeš čokoládu a pomali roztápam v mikrovlnke,alebo do teplej vody nesmie vriet,len tak do 40stupnov..zahrkáš,zas trošku rozpustíš-kým nieje tekutá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia