Kapustové závitky

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
8 plátkov
1 PL
2 ks
2 ks
1 hlávka
100 g
2 strúčiky
4 kocky




Postup

  1. 1

    Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, osušíme a rebrá na plocho zrežeme.

  2. 2

    Pokrájané rožky namočíme do mlieka. Cibuľu nadrobno pokrájame, opražíme na masti, pridáme prelisovaný cesnak, očistené a pokrájané šampiňóny a krátko podusíme.

  3. 3

    Mleté mäso zmiešame s podusenými šampiňónmi, vyžmýkanou žemľou, pridáme horčicu, vajce, okoreníme a dôkladne premiešame.

  4. 4

    Zmes rozdelíme na jednotlivé kapustné listy a zvinieme ich do závitkov. Každý závitok obalíme plátkom anglickej slaniny. Závitky vložíme do pekáča, podlejeme vodou a 30 minút dusíme vo vlastnej šťave v rúre pri teplote 180°C.

  5. 5

    Hotové závitky vyberieme, výpek dolejeme studenou vodou do objemu 0,5 l a primiešame kocky bujónu. Omáčku necháme za občasného miešania zovrieť a krátko povaríme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia