Foto: gordonko
Rád experimentujem, toto je môj posledný výtvor
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Najskôr si nachystáme suroviny, pomeleme pliecko, pokrájame staršie (2 - dňové) rožky na kostičky, cibule nadrobno, papriku a anglickú slaninu na vetšie štvorce.
-
2
pokrájané rožky navhčíme mliekom, k mletému mäsu pridáme vajíčka, horčicu, koreniny podla odhadu, do sklovita urobenú cibuli na bravčovej masti, prelisovaný cesnak , osolíme soľou aj vegetou, pridáme navlhčené rožky a premiešame..... ak by zmes bola riedká pridáme trocha strúhanky
-
3
...z tejto masy robíme gulôčky, ktoré dáme do klobúka šampiona, preložíme slaninkou a napichneme na ihlu oproti dáme další naplnený šampion a červenú papriku... takto ponapichujeme na celú ihlu
-
4
Ihly ovegetujeme a zabalíme do alobalu a uložíme na pekáč, pečieme asi 45 minút. Príloha zemiaková kaša.
-
5
... a chutí to aj za studena- na druhý deň ráno ... DOBRÚ CHUŤ!
pokec.azet.sk/klub/potulky-s-nikonom-v-ruke/fotoalbum...