Foto: enerrgizer
....teda skôr s medvedím cesnakom :-) keď som pred pár dňami videl na vareche perfektný recept od @eraserhead vedel som, že už Zobraziť celý popis....teda skôr s medvedím cesnakom :-) keď som pred pár dňami videl na vareche perfektný recept od @eraserhead vedel som, že už dozrel čas a musím si pripomenúť chuť dovolenky, vôňu mora, západ slnka, pohár bieleho a mušle na tanieri...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...určite každý kto pripravoval mušle vie, že sa vyhadzujú tie ktoré sú otvorené pred tepelnou úpravou a tie, ktoré sú zatvorené po tepelnej úprave... poslednou dobou som dosť lenivý, tak som kúpil mušle, ktoré už boli očistené a musím povedať, že celkom dobre, tak som ich už len mierne dočistil...
-
2
...nakrájanú cibuľu a cesnak som osmahol na olivovom oleji, potom som pridal slávky, podlial som ich vínkom a zakryl pokrievkou. Netreba aby boli celé zaliate, takto sa robili vo vínovej pare a páčilo sa im to. Po minútke som ich v hrnci poriadne potriasol, aby sa olivoli s cesnakom a vínkom dostal všade, kde chcel. (teda hlavne do mušlí) potom som tak spravil ešte asi 5x a stihol som aj nakrájať medvedí cesnak...
-
3
...celá príprava trvá možno 5 minút, keď sa slávky otvorili, podusil som ich ešte minútku, potom som vypol plyn, nakrájaný medvedí cesnak som hodil do hrnca a nechal odpočívať asi 60sek. medzitým som si pripravil foťák a upratal som bordel na linke. Na tanieri som ozdobil petržlenovou vňaťou a podával s bagetkou, tá omáčka bola super. Soliť netreba, sú slané tak akurát, veď žijú v mori :-)...dobrú chuť
ako sa pestuje a aku ma chut?Tiez by som rada vedela povod nazvu
"slavky".U nas ich volame "mussels".
u nás rastie volne v prírode, ale dá sa aj pestovať, má jemnú chuť, mierne cesnakovo-pikantnú a je veľmi dobrý a zdravý. Mussels sa u nás predávajú pod menom slávky, ja ich kupujem v Metre, majú ich neočistené, čistené a 3 druhy podľa množstva "mäsa" v mušliach... som rád, že sa ti recept páči