Slávky s medveďom fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 17. apríla 2011

....teda skôr s medvedím cesnakom :-) keď som pred pár dňami videl na vareche perfektný recept od @eraserhead vedel som, že už dozrel čas a musím si pripomenúť chuť dovolenky, vôňu mora, západ slnka, pohár bieleho a mušle na tanieri...

3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
3-4 strúčiky
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...určite každý kto pripravoval mušle vie, že sa vyhadzujú tie ktoré sú otvorené pred tepelnou úpravou a tie, ktoré sú zatvorené po tepelnej úprave... poslednou dobou som dosť lenivý, tak som kúpil mušle, ktoré už boli očistené a musím povedať, že celkom dobre, tak som ich už len mierne dočistil...

    Slávky s medveďom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...nakrájanú cibuľu a cesnak som osmahol na olivovom oleji, potom som pridal slávky, podlial som ich vínkom a zakryl pokrievkou. Netreba aby boli celé zaliate, takto sa robili vo vínovej pare a páčilo sa im to. Po minútke som ich v hrnci poriadne potriasol, aby sa olivoli s cesnakom a vínkom dostal všade, kde chcel. (teda hlavne do mušlí) potom som tak spravil ešte asi 5x a stihol som aj nakrájať medvedí cesnak...

    Slávky s medveďom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...celá príprava trvá možno 5 minút, keď sa slávky otvorili, podusil som ich ešte minútku, potom som vypol plyn, nakrájaný medvedí cesnak som hodil do hrnca a nechal odpočívať asi 60sek. medzitým som si pripravil foťák a upratal som bordel na linke. Na tanieri som ozdobil petržlenovou vňaťou a podával s bagetkou, tá omáčka bola super. Soliť netreba, sú slané tak akurát, veď žijú v mori :-)...dobrú chuť

    Slávky s medveďom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
ryby zbožňujem ale morské príšerky som ešte nejedla :)..... myslím že určite by mi to chutilo ale to by mi musel niekto aj tak krásne pripraviť, ako to máš ty :))
Vyborny recept ,jednoduchy a chutny! Nepoznam medvedi cesnak,
ako sa pestuje a aku ma chut?Tiez by som rada vedela povod nazvu
"slavky".U nas ich volame "mussels".

Pridaj komentár k receptu: