Crostini estivi (letné hrianky)

siuuu - fotkasiuuu, 13. júna 2020
Crostini estivi (letné hrianky)
Foto: siuuu

Pred pár rokmi som prvýkrát ochutnala kombináciu chuťovo výrazného syra a čerstvého ovocia, a ako sa hovorí "bolo vymaľované". Jednoducho som si túto Zobraziť celý popisPred pár rokmi som prvýkrát ochutnala kombináciu chuťovo výrazného syra a čerstvého ovocia, a ako sa hovorí "bolo vymaľované". Jednoducho som si túto kombináciu zamilovala a odvtedy som crostini robila v rôznych kombináciách. Dnes som zvolila takú sezónnu letnú variantu s voňavými jahôdkami z našej záhrady ... a veruže to bolo dobrota. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/06/crostini-estivi-letne-hrianky.html

20 minút
príprava

Suroviny

 (alebo pečivo na hrianky)
 (alebo iný)
 čerstvé
 (voliteľné)




Postup

  1. 1

    Nasucho opečieme chlebík alebo pečivo (ja som mala domáci kváskový chlebík, ale pokojne akýkoľvek iný) a necháme vychladnúť. Ovocie umyjeme a očistíme (jablko, pomaranč, mandarínka) a pokrájame na drobno (veľké kusy dobre nedržia).

  2. 2

    Vychladnuté hrianky (crostini) potrieme čerstvým krémovým syrom (ja skoro výhradne používam Lučinu - buď klasickú alebo koziu, obe sú výborné), posypeme pokrájaným ovocím, ochutíme soľou a korením, môžeme posypať slaným syrom - ja som dnes zabuda, pretože som bola veľmi hladná a ponáhľala som sa, pokvapkáme medom, dozdobíme bylinkami. A už iba vychutnávame túto dobrotu.

Diskusia k receptu

siuuu
@haji (14.6.2020 07:23)

Ďakujem milá @haji ... mám rada farebné recepty a tu sa tie farby snúbia s lahodnou a sviežou chuťou, je to dobrota ;-)
tatranka
Žasnem nad krásnou a lákavou fotografiou.
Recept si ma získal a určite ho vyskúšam.Verím,že nám bude chutiť.
hannes
Ráno som z chladničky vytiahol romadúr a pred chvíľou som ho použil namiesto Lučiny. Extra liga.....
1x siuuu