Sofiina tekvicová polievka

slawek - fotkaslawek, 17. februára 2013
Sofiina tekvicová polievka
Foto: slawek

Keď moja malá neter Sofia túto polievku ochutnala, nevedela sa jej nasýtit. Odvtedy ju nazývam jej menom a vždy, keď mám príležitosť, jej ju uvarím.

6-8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg (môže byť Hokkaido alebo maslová)
2 PL (alebo aj viac, podľa chuti)
podľa chuti
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky ingrediencie. Zeleninu pokrájame na kocky.

    Sofiina tekvicová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu usmažíme...

    Sofiina tekvicová polievka - obrázok 2
  3. 3

    na olivovom oleji...

    Sofiina tekvicová polievka - obrázok 3
  4. 4

    ...do zlatista.

    Sofiina tekvicová polievka - obrázok 4
  5. 5

    Zeleninu v hrnci zalejeme vodou tak, aby ňou bola celá pokrytá. Privedieme do varu a na miernom ohni varíme približne 30 minút.

    Sofiina tekvicová polievka - obrázok 5
  6. 6

    Všetko dôkladne zmixujeme a podľa chuti dosolíme.

    Sofiina tekvicová polievka - obrázok 6
  7. 7

    Podávame ju pokvapkanú olivovým olejom a ozdobenú petržlenovou vňaťou. Túto polievku vždy pripravujem pre moju malú neter Sophie. A jej tak veľmi chutí, že zakaždým sipožiada o druhú porciu.

    Sofiina tekvicová polievka - obrázok 7

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: