Foto: slawek
Keď moja malá neter Sofia túto polievku ochutnala, nevedela sa jej nasýtit. Odvtedy ju nazývam jej menom a vždy, keď mám príležitosť, jej ju Zobraziť celý popisKeď moja malá neter Sofia túto polievku ochutnala, nevedela sa jej nasýtit. Odvtedy ju nazývam jej menom a vždy, keď mám príležitosť, jej ju uvarím.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 kg |
|
1 kg (môže byť Hokkaido alebo maslová) |
|
2 PL (alebo aj viac, podľa chuti) |
|
podľa chuti |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky ingrediencie. Zeleninu pokrájame na kocky.
-
2
Zeleninu usmažíme...
-
3
na olivovom oleji...
-
4
...do zlatista.
-
5
Zeleninu v hrnci zalejeme vodou tak, aby ňou bola celá pokrytá. Privedieme do varu a na miernom ohni varíme približne 30 minút.
-
6
Všetko dôkladne zmixujeme a podľa chuti dosolíme.
-
7
Podávame ju pokvapkanú olivovým olejom a ozdobenú petržlenovou vňaťou. Túto polievku vždy pripravujem pre moju malú neter Sophie. A jej tak veľmi chutí, že zakaždým sipožiada o druhú porciu.
Diskusia k receptu