Foto: tkatka
Recept som dostala od mojej kamošky z maďarska. Je veľmi chutná :)))
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Gaštanová polievka: | |
125 g |
|
350 ml |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
1,5 PL |
|
1/2 PL |
|
30 g |
|
alebo um |
|
Makovo penové halušky: | |
1 PL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Pripravíme si hrniec, do ktorého dáme mlieko, cukrom, vanilkový cukor a brusnice. Do taniera si dáme gaštanové pyré, ktoré vidličkou roztlačíme. A do pohára si pripravíme smotanu, do ktorého dáme vanilkový puding, premiešame aby neboli hrčky.
-
2
Hrniec pristavíme na plyn a začneme variť mlieko s cukrom a brusnicami. Necháme zovrieť...
-
3
...a pridáme gaštanové pyré...
-
4
...s tyčovým mixérom pomaly vymiešame do hladka, a pri miernej ohni varíme 5 minút. Dochutím rumom.
-
5
Po 5 minútach prilejeme pudingovú zmes a neustále miešame kým nám trošku nezhustne. Plyn vypneme.
-
6
Mak pražíme na panvici len niekoľko sekúnd, pozor lebo rýchlo sa spáli. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a pridáme mak, opatrne zamiešame.
-
7
Polievku podávame vlažnú a do stredu položíme penovú halušku. Prajem dobrú chuť :)))
Diskusia k receptu