Moja torta

merylin - bez fotkymerylin, 9. februára 2013
Moja torta
Foto: merylin

Túto tortu som piekla u kamošky, nakoľko ona nevie piecť , tak som jej ukázala ako sa to všetko robí ,aby nabudúce vedela aj Zobraziť celý popisTúto tortu som piekla u kamošky, nakoľko ona nevie piecť , tak som jej ukázala ako sa to všetko robí ,aby nabudúce vedela aj ona. Ked sme ju nakrájali moc nám chutila a nie len nám dvom ,ale aj jej rodinke. Boli nad mierou spokojní.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
15 dkg
15 dkg
0,5 dcl
1 ks
2 PL
Plnka:
25 dkg
6 dcl
2 prášky
20 dkg
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Cukor a žltka si vyšľaháme, postupne pridávame vlažnú vodu. Potom pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a kakom , nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh z bielkov. Dáme piecť do vymastenej formy, pečieme pri teplote 180 stupňov v elektrickej trúbe 45 minút. Po upečení necháme korpus vychládnuť a prerežeme na 3 rovnaké pláty.

    Moja torta  - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Z mlieka,práškového,vanilkového cukru a oboch Zlatých klasov si uvaríme hustú kašu.Za občasného premiešania necháme vychladnúť.Do vychladnutej kaše vmiešame maslo,vyšľaháme hladký krém.Pridáme 2 PL rumu. Každý jeden plát si najskôr potrieme džemom a potom plnkou.

    Moja torta  - obrázok 2
  3. 3

    Zvyšnou plnkou si potrieme boky torty a vrch. Povrch si urobíme ľubovoľne. Ja som ozdobila povrch, tak ako je na obrázku a posypala kakom. Pokrájame na rezy.

    Moja torta  - obrázok 3

Diskusia k receptu

stacy77777
@Merylin - torta vyzerá nádherne,určite bola veľmi chutná. Máš krásne rovnako prekrojené pláty cesta, mne sa to nikdy tak nepodarí......
mesiar50
Torta je suprová.Si naozaj velmi šikovná,v škole by to známkovali 1*

martamm
Merylin, Tvoja torta ma očarila na prvý pohľad a som prekvapená, že v skutočnosti je celkom jednoduchá. Chválim foto s rezom, krásna kombinácia tmavého cesta a bielej plnky, ukladám :)))
marijanka712
Nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti je krása a to nehovorím , že nebola pekne ozdobená ba naopak jednochými grifmi sa ti podarilo urobiť exkluzívnu tortu a krásna je aj v reze aj mna by zaujímalo čím prekrajuješ či niťou alebo nožíkom .... na 1*****
evas13
Tiež som obdivovala pekne prerezané pláty a celá tortička musí byť výborná. :)
merylin
marijanka712 --ja prekrojujem normálne nožom namočeným do studenej vody.
marienka44
@Merylin ,krasna a iste aj dobra torta. Ziadne potahove hmoty...
Prezrad, ako si robila tu ozdobu navrchu. Velmi sa mi paci, je to efektne a bude zmena. :-)
merylin
marienka44 --tú ozdobu na vrchu som spravila tak,že som dala krém do cukrárenského vrecka a trubičkou tou hladšiou som nanášala také kôpky a vzniklo z toho to čo vidíš na obrázku.
brok
NAAAAAADHERNA TORTA DAS KUSOK? PROSIIIIIM




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia