Trubičky s plnkou
V receptári Plus jeden deň ma zaujal tento zemiakový recept, tak som ho vyskúšala.
Figová saláma
Dnes bude krásny deň. Ráno prvýkrát nás zobudil vtačí spev-pomaly, ale isto sa hlási jar. A aj...
Kávové prekvapenie
Dnes som bola u kamarátky na kávičke a tam som si prezerala časopisy, v jednom som...
Zemiakovo - mrkvový šalát so šošovicou
Veľkozrnnú šošovicu si na 2 hodiny namočíme do vody.
Jahodové knedličky z kysnutého cesta
Droždie zasypeme cukrom a zalejeme časťou mlieka a necháme nakysnúť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtok...
Sójové rezne podľa mňa
Tento recept je prudko jedlý aj pre mrchožrútov. Moji synovia sa dozvedeli, že to nie je...
Hliva ustricová na póre a kapii
Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová,...
Špenátové placky s kyslou smotanou a údeným lososom
Vhodne ako predjedlo, alebo vecera ;)... velmi chutne!!!
Rezy so žltým melónom
Konečne som dostala odvahu popasovať sa aj s takým zákuskom. Teraz už verím, že takmer všetko ovocie sa môže použiť ako súčasť zákuska....
Pečeňové lievančeky
Sú veľmi jemnučké a vhodné ako príloha k rôznym prívarkom, do žemlí, alebo len tak...
Ocinov biftek
Verím, že biftekov sa tu nájde určite veľa, no ja som nikdy nehľadala, pretože...
Pudingovo– smotanový koláč
Vymiešame piškótové cesto, vylejeme ho na plech, medzitým uvaríme puding.
Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi
Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme na 2–3 minúty variť so soľou do 0, 225 l...
Kuracie prsia na pikantných fazuliach s pórom a paradajkami na víne,paradajkovým čipsom a čiernou so
Toto jedlo sme jedli v jednej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som urobila pokus, ...
Jablkové obojstranné rezy
Ak mate ešte minuloročné jablká, tak ako ja, tak ich využite na takýto obojstranný koláč. Samozrejme, že...
Jahodový pie
Vypracujeme si hladké cesto zo zmäknutého masla, cukru, žĺtka, preosiatej múky, štipky soli....
Fazuľkový prívarok
Hlásim sa k tým, ktorí vďaka svojim rodičom, ja osobne i prarodičom, menovite našej úžasnej babičke lady Ann, pri „variovaní“ s mladou fazuľkou, pamätajú výraz „šesťtýždňová“....
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...
Jahody so šľahačkou a kukurica
Nedávno som si uvedomila , že už je čas , aby som intenzívnejšie začala vyprázdňovať...
Batatový chlebík bez lepku
Jesenné farby a chute sa snúbia v tomto recepte. Batatový chlebík bez lepku sa výborne hodí na raňajky. Spolu s teplým nápojom vás dobre zahreje a určite aj zasýti....
Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...
Žemľová knedľa
Žemle nakrájame na kocky. Mlieko uvedieme do varu a odstavíme. V horúcom mlieku ušľaháme vajcia,...
Hovädzí chvost na zelenine
Očistený a umytý chvost pokrájame na väčšie kúsky a vložíme do vriacej osolenej vody s celým čiernym...
Pakoras z karfiolu
Tento receptík som našla v knihe Užívať si vegetariánsky... a k indickým jedlám ma nainšpirovala...