Recept som zdedila, už ani neviem od koho. Robievam ich na sviatky a na žiadosť detí.
Suroviny
| 30 dkg |
|
| 15 dkg |
|
| štipka štipka |
|
| 15 dkg |
|
| 4 ks |
|
| 1/2 liter |
|
| 25 dkg |
|
| 1 ks |
|
| 1/4 liter |
|
| 8 PL |
|
| 2 ks |
|
| 25 dkg |
|
| trochu |
|
Postup
-
1
Cesto: Odváži sa 30 dkg vody, do nej sa dá variť 15 dkg margarínu /Visy/. štipka soli a do vriacej sa vsype 15 dkg polohrubej múky. Cesto sa na sporáku miešaním dobre vypracuje a do vychladnutého sa zamiešajú 4 vajcia. Potom sa na suchý plech nastriekajú venčeky a v horúcej rúre upečú. Vychladnuté sa rozkroja a naplnia plnkou.
- 2
Plnka: 1/2 l mlieka, 25 dkg pr. cukru a l vanilka sa dá variť. V hrnčeku sa zamieša 1/4 l studeného mlieka, 8 PL múky a 2 žĺtky, vleje sa do vriaceho mlieka a nahusto uvarí. Do studeného pridať 25 dkg masla, trochu rumu a dobre. vymiešať. Naplniť venčeky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu