Krémové venčeky

janaja - bez fotkyjanaja, 1. októbra 2010

Recept som zdedila, už ani neviem od koho. Robievam ich na sviatky a na žiadosť detí.

Suroviny

30 dkg
15 dkg
štipka štipka
15 dkg
4 ks
1/2  liter
25 dkg
1 ks
1/4 liter
8 PL
2 ks
25 dkg
 trochu




Postup

  1. 1

    Cesto: Odváži sa 30 dkg vody, do nej sa dá variť 15 dkg margarínu /Visy/. štipka soli a do vriacej sa vsype 15 dkg polohrubej múky. Cesto sa na sporáku miešaním dobre vypracuje a do vychladnutého sa zamiešajú 4 vajcia. Potom sa na suchý plech nastriekajú venčeky a v horúcej rúre upečú. Vychladnuté sa rozkroja a naplnia plnkou.

  2. 2

    Plnka: 1/2 l mlieka, 25 dkg pr. cukru a l vanilka sa dá variť. V hrnčeku sa zamieša 1/4 l studeného mlieka, 8 PL múky a 2 žĺtky, vleje sa do vriaceho mlieka a nahusto uvarí. Do studeného pridať 25 dkg masla, trochu rumu a dobre. vymiešať. Naplniť venčeky.

Diskusia k receptu

kuchticka
@janaja , iste su tieto venceky dobre. Ja ich tiez robievam, ale na krem-puding uvarim zo skrobovej mucky, je jemnejsi. Dolezite je pripomenut tym co nemaju skusenost, aby prvych 10 minut neotvarali ruru, lebo by cesto splaslo, nenafuklo by sa.
janaja
Dobrá pripomienka a ten krém urobím podľa Teba a porovnám, ale verím tomu.
ejmepb
A ešte cesto treba ku koncu akoby dosušiť pri pootvorenej rúre.
slavka11
ja som tieto venceky robila uz asi 4 x idem ich robit na Vianoce opat z dvojitej davky, lebo su naj naj naj lepsie. A prave ze ten krem ked je vareny takto z muky je o nieco iny ako z pudingu a je to prosto LAHODKA. dakujem za receptik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia