Huspenina

lila1907 - fotkalila1907, 4. novembra 2011

MŇAM

15 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

4
1
1/2 PL
1 KL
6-7  - strúčiky
1 menšia




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dame do hrnca a zalejeme vodou aspoň 3 cm nad.

  2. 2

    Všetko spolu varime az kým sa masko neoddeľuje od kosti.Zhruba 4-5 hodin.

  3. 3

    Keď už máme všetko do makkučka uvarené,tak cez ceditko zlievame do tanierov,ktoré uložíme na chladné miesto kde nám huspenina pekne ztuhne.Podávame s chlebom alebo kto má rád nech si posype posekanou cibuľkou a poleje octom.No,neodporúčam sa potom bozkávať.

Diskusia k receptu

babkamt
Ja mám huspeninu veľmi rada.Dobre,že si ju pripomenula.Hustota huspeniny záleží od toho,koľko je v nej varených kožiek a od dľžky varenia.
hubata
My ľúbime huspeninu aj s mäskom, takže o niečo neskôr tam dám uvariť aj bravčové mäso, pokrájam na kocky a tak zalievam huspeninou. Je to dobrotka, musí sa nechať.
lila1907
....dôležité sú kožky,ale hlavne koleno ..z toho je dobrý vývar. Ja to varím na najslabšom ohni a asi 6 hod. Vtedy mám istotu,že stuhne..
eovyn
Urcite vsak huspenina nepatri do zidovskej kuchyne. Z jednoducheho dovodu - Zidia bravcove maso nejedia :) Ale recept je fajn
pusta
@eovyn , veľmi správna pripomienka, tento recept určite nepatrí do Židovskej kuchyne.
aj Židia pripravujú huspeninu, ale z teľacích nožičiek a teľacích kožiek, ev. teľacieho kolena, tiež rybaciu - jedla som už oboje a môýem povedaž, že vynikajúce, mňááám
inak aj tento recept je fajn.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia