Jahodové palacinky

bambuch - fotkabambuch, 9. februára 2013
Jahodové palacinky
Foto: bambuch

Dnes sme si trošku osladili piatkové popoludnie.

11
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

210 g
2 ks
1/2 l
1/2 dcl (alebo maslo)
štipka
1 KL
 na potretie
 vyšľahaná




Postup

  1. 1

    Do mlieka pridáme žĺtky, hladkú múku, olej alebo roztopené maslo, štipku soli, malú k.lyžičku vanilkového cukru. Všetko spolu premiešame.

  2. 2

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne primiešame k zmesi. Cesto bude nadýchanejšie.

  3. 3

    Na dobrej panvici /ja som ich piekla nasucho v keramickej/ pripravíme palacinky.

  4. 4

    Hotové palacinky potrieme ľubovoľným lekvárom /nuttelou/ ja som mala domáci jahodový. Prizdobíme šľahačku a pokvapkáme roztopenou čokoládou. DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

hltavec
no ovocna natierka bude asi vo vnutri ale ja to robim inak, vyberiem z mrazaku jahody alebo cucoriedky alebo hocico co tam mam okrem masa , na panvici spravim karamel, na tom rutim tie jahody a potom pomeliem ponornym mixerom, to je prima omacka, ani nutelu ani slahacku tam netreba
evanaaa
Týmto spôsobom -zvlášť žľtky a do toho sneh, robievam zvyčajne lievančeky, len miesto mlieka smotanu ( niekto dáva aj jogurt) a štipku PDP alebo sody bicarb., ale sú hrubšie len ako palacinky. A dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia