Foto: jazavka
Keďže sa mi zvýšilo dosť krému, s ktorým som plnila tortu, tak som ho takto spracovala. Rýchlo a jednoducho. Koláčik k nedeľnej kávičke bol Zobraziť celý popisKeďže sa mi zvýšilo dosť krému, s ktorým som plnila tortu, tak som ho takto spracovala. Rýchlo a jednoducho. Koláčik k nedeľnej kávičke bol raz dva hotový.
na 180 °C
Suroviny
Na piškótu: | |
3 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
na špičku noža |
|
1 PL |
|
Na krém: | |
1/2 l |
|
2 ks |
|
150 g |
|
2 ks |
|
1/2 kg |
|
|
|
250 g (Hera) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Piškóta: Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu a kakao, nakoniec zamiešame múku s práškom do pečiva a so sódou bikarbónou. (ja si vždy z množstva múku odoberiem jednu PL a tú nahradím kakaom, každý môže roládu upiecť podľa svojho osvedčeného receptu).
- 2
Piškótu upečieme na 180 stupňov, približne 12-15 minút, podľa rúry. Vyberieme, stočíme a necháme vychladnúť.
- 3
Krém - krému je veľa na túto roládu bude stačiť aj jedna tretina, ale uvádzam celý recept: uvaríme si klasický puding - mlieko, zlatý klas a jeden vanilkový cukor. Necháme dobre vychladnúť (najlepšie do druhého dňa), do chladného zašľaháme jedno maslo, potom pol kilogramu tvarohu s jedeným vanilkovým cukrom. Ak je nám to málo sladké, môžeme pridať ešte cukor. Ale nám to takto stačí.
- 4
Piškótu si natrieme džemom, na to navrstvíme krém, nie veľmi hrubo, ku kraju, ktorý budeme stáčať poukladáme maliny a už len zrolujeme. Dozdobíme šľahačkou a malinou. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu