Prišiel čas jahôd, tak som sa rozhodla trochu experimentovať a vznikol lahodný koláčik.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 175 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| Krém: | |
| 250 ml |
|
| 1/2 hrudky z 500ml jogurtu |
|
| 3 PL |
|
| 1/2 kg |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL (alebo um) |
|
Postup
-
1
Zo surovín si zamiesime cesto,ktoré odložíme asi na hodinku do chladničky.Formu 30x20 cm si vymažeme tukom a vyložíme ju vyvaľkaným cestom,dáme upiecť pri 200 st C, asi 10 minút,záleží od rúry,necháme vychladiť.
-
2
Jahodový džem a koňak zohrejeme a potrieme ním cesto.Medzi tým si vyšľaháme smotanu do tuha,pridáme cukor a postupne ocedený jogurt.Ja som dala iba polovicu hrudky,ale nabudúce dám celú.Spolu to fantastický chutilo.Oddelíme si do ozdobného sáčku 3 PL šľahačky a zbytok navrstvíme na cesto.Jahody prekrojíme na štyri diely a špičkou dole zapichujeme do krému.Ozdobíme.
-
3
Je to svieži zákusok a hlavne málo tučný. Prajem dobrú chuť tým,ktorí sa rozhodnú ho vyskúšať.









Ďakujem