Jahodová pochúťka

mracik9 - fotkamracik9, 17. júna 2013
Jahodová pochúťka
Foto: mracik9

Prišiel čas jahôd, tak som sa rozhodla trochu experimentovať a vznikol lahodný koláčik.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
175 g
2 ks
1 ČL
50 g
Krém:
250 ml
1/2 hrudky z 500ml jogurtu
3 PL
1/2 kg
2 PL
2 PL (alebo um)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín si zamiesime cesto,ktoré odložíme asi na hodinku do chladničky.Formu 30x20 cm si vymažeme tukom a vyložíme ju vyvaľkaným cestom,dáme upiecť pri 200 st C, asi 10 minút,záleží od rúry,necháme vychladiť.

    Jahodová pochúťka - obrázok 1
  2. 2

    Jahodový džem a koňak zohrejeme a potrieme ním cesto.Medzi tým si vyšľaháme smotanu do tuha,pridáme cukor a postupne ocedený jogurt.Ja som dala iba polovicu hrudky,ale nabudúce dám celú.Spolu to fantastický chutilo.Oddelíme si do ozdobného sáčku 3 PL šľahačky a zbytok navrstvíme na cesto.Jahody prekrojíme na štyri diely a špičkou dole zapichujeme do krému.Ozdobíme.

    Jahodová pochúťka - obrázok 2
  3. 3

    Je to svieži zákusok a hlavne málo tučný. Prajem dobrú chuť tým,ktorí sa rozhodnú ho vyskúšať.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: