Polievka s klobáskovými loptičkami

lyali - fotkalyali, 29. novembra 2011
Polievka s klobáskovými loptičkami
Foto: lyali

K tejto polievke ma inšpiroval recept z anglickej kuchárskej knihy, ktorú mi nedávno poslala moja sestra z Anglicka. Chcela som vyskúšať novú polievku - Zobraziť celý popisK tejto polievke ma inšpiroval recept z anglickej kuchárskej knihy, ktorú mi nedávno poslala moja sestra z Anglicka. Chcela som vyskúšať novú polievku - polievku aspoň ja potrebujem ako soľ :-) Je nenáročná na prípravu, voňavá a pikantná v závislosti od použitej klobáskovej zmesi, sýta. Jednoducho príjemne iná :-)

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

350 g
1 PL
1 ks
1-2 strúčiky
max 100 g
1 ks (400g konzervaň
1 l
1 KL
1 KL
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny :-) V pôvodnom recepte je klobásová zmes získaná z klobás - takže naj je použiť také, z ktorých zmes ľahko "vydolujeme". Ja nedolujem, ale kupujem samotnú klobáskovú zmes v jednom mäsiarstve. Možno raz sa odhodlám vyrobiť si domácu...

    Polievka s klobáskovými loptičkami - obrázok 1
  2. 2

    Z klobáskovej zmesi vyrobíme loptičky (moje mali po cca 20g).

    Polievka s klobáskovými loptičkami - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji opečieme loptičky - pokiaľ možno zo všetkých strán (viac ako 1 PL oleja som naozaj nepoužila - klobásková zmes má v sebe tuk). Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a necháme ju zosklovatieť. Pridáme cesnak - krátko opečieme, kým prevonia a nespečie sa :-)

    Polievka s klobáskovými loptičkami - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme ryžu. Miešame cca 1 min.

    Polievka s klobáskovými loptičkami - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme paradajky z konzervy.

    Polievka s klobáskovými loptičkami - obrázok 5
  6. 6

    Dolejeme vodou, ochutíme mletou rascou, koriandrom a soľou. Premiešame. Privedieme do varu a varíme cca 10 min, kým ryža nezmäkne. Ryža sa príp. "dovarí" aj po vypnutí sporáka v zakrytom hrnci. A naj je podávať ihneď, lebo pôsobením tepla ryža raz-dva znásobí objem - napije sa polievkovej šťavičky. Ryžovú kašu ľúbim, ale sladkú :-)

    Polievka s klobáskovými loptičkami - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou. Jednu klobáskobú loptičku som zo zvedavosti položila do čerstvej cherry paradajky. Dobrú chuť :-)

    Polievka s klobáskovými loptičkami - obrázok 7

Diskusia k receptu

zuzliak
Mliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam ty pokusitel s klobaskou :) Ale dala by som si hned. Tie gule vyzeraju fantasticky- az lutujem, ze tuna take chutne klobasky nemaju :( Aj by som ich vyskusala s paradajkovou omackou ako na bolognese :) Si sikulka :)
tatranka
Ten vstupný obrázok je krásny lákavý.Polivka musí byť určite veľmi chutná.
sneica
ako by povedala moja dcerka:SUPERNA POLIEVKA...:)...krasne foto
diabambulka
nooo tak toto nepoznám a tie kombinácie sú viac ako výborné...musí byť výborná, niekedy vyskúšame :-) verím že bude mať úspech u mojich chlapov---
ursula4
@lyuali ,prosím ťa v ktorom mäsiarstve v ZA kupuješ tú klobáskovú zmes .Ja som sa s takým mäsiarstvom v ZA ešte nestretla/žeby Závodie?)Ďakujem
lyali
Ďakujem za všetky Vaše komentáre :-) @diabambulka , len pozor na výber klobásky - Tvoj Filipko je vo veku môjho Romanka, ktorý ľúbi klobásku, ale pochopiteľne nie pikantnú :-) @ursula4 , na klobáskovú zmes chodím do Tesca v Rajci, v ktorom má prenajaté priestory jedno mäsiarstvo. A bola trochu pikantná. Takže sme sa do polievky pustili bez Romanka tentokrát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia