Semienkové krekry
Semienkové krekry

Semienkové chipsy fotorecept

dominika131 - bez fotkydominika131, 20. januára 2024

Extra chrumkavé, tenučké, vypečené, s mega porciou semienok- tu je môj návod na Vašu novú závislosť. U nás miznú rýchlosťou blesku! Dostanú do Zobraziť celý popisExtra chrumkavé, tenučké, vypečené, s mega porciou semienok- tu je môj návod na Vašu novú závislosť. U nás miznú rýchlosťou blesku! Dostanú do kolien aj tých, čo nemajú v láske semienka.

20 minút
na 200 °C

Suroviny

7 dl (alebo pšeničná)
2 dl
2 dl
2 dl
2 dl
2 dl
4 PL
4 ČL
1,5 dl
4,5 dl studená




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky semienka s múkou a so soľou. Môžete kľudne použiť aj celozrnnú múku, robila som už aj s ňou a boli výborné. Ďalej pridáme ostatné tekuté suroviny - olej a vodu. Vznikne husté lepivé cesto, ktoré sa dá formovať v ruke.

    Semienkové chipsy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta kladieme na papier na pečenie cca 4 polievkové lyžice kopcom, pre klasický veľký plech.

    Semienkové chipsy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prikryjeme druhým papierom na pečenie a vyvaľkáme na veľkosť plechu. Valčekom skôr ťaháme do strán ako vaľkáme. Snažíme sa cesto roztiahnuť na čo najtenšie, cca 0,5 mm. Tým dosiahneme extra chrumkavé chipsy. Preložíme na veľký plech a stiahneme vrchný papier.

    Semienkové chipsy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri teplote 200 °C cca 20 minút do zlatohneda. Sledujeme, lebo kraje veľmi radi zhoria. Z daného množstva vyjde 5 veľkých plechov.

    Semienkové chipsy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme vychladnúť a len v rukách nalámeme na kúsky aké sa nám páčia. Nech sa páči, celá dávka upečená, samozrejme už uchmatnutých zo 20 kúskov od nedočkavých maškrtníkov. Dobrú chuť ! Verím, že si ich obľúbite a pochutnáte si rovnako ako my.

    Semienkové chipsy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia