Foto: bibsa
Tento recept som si obľúbila hlavne pre jeho jednoduchosť. Existuje veľa receptov na prípravu dobrej zeleniny....a tento je len ďalšou inšpiráciou na zdravú a Zobraziť celý popisTento recept som si obľúbila hlavne pre jeho jednoduchosť. Existuje veľa receptov na prípravu dobrej zeleniny....a tento je len ďalšou inšpiráciou na zdravú a rýchlu večeru.
príprava
Postup
-
1
Baklažán a cuketu pokrájame na väčšie kolieska hrubé 5 mm. Papriku a rajčiny pokrájame na väčšie kusy. Pol cibule pokrájame na menšie kolieska. Očistené strúčiky cesnaku nekrájame. Zeleninu dáme do menšieho pekáča alebo zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bylinkami a osolíme. Zmes premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C. Neskôr, keď zelenina zmäkne a chytí zlatú až bledohnedú farbu, poukladáme na vrch na plátky pokrájaný hermelín. Zmes už nemiešame. Znížime teplotu na 150°C a dáme dopiecť na približne 5 minút. Podávame s opečeným chlebom alebo ako prílohu k mäsitým jedlám.
Diskusia k receptu