Zapekaná zelenina s hermelínom

bibsa - fotkabibsa, 2. januára 2012
Zapekaná zelenina s hermelínom
Foto: bibsa

Tento recept som si obľúbila hlavne pre jeho jednoduchosť. Existuje veľa receptov na prípravu dobrej zeleniny....a tento je len ďalšou inšpiráciou na zdravú a Zobraziť celý popisTento recept som si obľúbila hlavne pre jeho jednoduchosť. Existuje veľa receptov na prípravu dobrej zeleniny....a tento je len ďalšou inšpiráciou na zdravú a rýchlu večeru.

15 minút minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
4 ks
1 ks
1/2
5 ks strúčiky
2 ks
5 pl
3 kl
1 kl




Postup

  1. 1

    Baklažán a cuketu pokrájame na väčšie kolieska hrubé 5 mm. Papriku a rajčiny pokrájame na väčšie kusy. Pol cibule pokrájame na menšie kolieska. Očistené strúčiky cesnaku nekrájame. Zeleninu dáme do menšieho pekáča alebo zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bylinkami a osolíme. Zmes premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C. Neskôr, keď zelenina zmäkne a chytí zlatú až bledohnedú farbu, poukladáme na vrch na plátky pokrájaný hermelín. Zmes už nemiešame. Znížime teplotu na 150°C a dáme dopiecť na približne 5 minút. Podávame s opečeným chlebom alebo ako prílohu k mäsitým jedlám.

Diskusia k receptu

miskam
hned by som si dala take chutne a lahke jedlo. Mnam... a hermelin mame v chladnicke:). Dik.
bibsa
:) Preto mám aj ja rada tento recept, suroviny sú vždy v chladničke :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia