
Svieži ovocný koláčik (bezlepkový)
Svieži, ľahký ovocný koláčik /aj pre bezlepkových kuchárov začiatočníkov/ :)

Pôstna fazulica na kyslo
Toto je fazulica na kyslo, výborná sama o sebe, teda bez klobásy či iného mäsa...

Spätzle, halušková – nokerlová príloha zo Švábska
...čo sú v podstate naše halušky, či nokerle, pripravované v redšej konzistencii. Známe sú po celom Nemecku....

Údené kuracie stehná na víne v pomalom hrnci
Tento recept vznikol, že je moc teplo a nechcelo sa mi pariť pri sporáku. Tak...

Torta so šiestimi vajíčkami
Nezvyknem robiť také malé torty, ale nemala som veľa času a robila som z toho čo...

Pšeno s hokkaido, špenátom a tahini
Tento recept som jedla na jednom kurze kamarátky, Ľubky Balážovej, ktorá varí aj v Naša...

Kuracie stehná na oregane
Mám teraz pekné čerstvé oregano, tak som si povedal že kuracie stehná urobím na ňom...

Žemľová knedľa
Urobíme si kvások a do pekárničky dáme najprv tekuté suroviny a potom múku a dáme urobiť cesto...

Zemiakové žemličky
Žemličky, ktoré sú výborné napríklad na večeru. Inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.

Kačacie prsia so slivkovo-vínovou omáčkou
Bylinky a koreniny, čo rozvoniavajú na všetky strany, a k tomu iba rýchlo upravené mäso...

Paradajková polievka zo slnečnej Sicílie s kapiakrémom
Realizácia rcp zo 127. str. polievkovej „biblie“ Vás zaujala. Vaše komentáre boli priaznivé...

Cuketový koláč s marhuľami a mrveničkou
Koláč je šťavnatý a mäkký. Cesto je tentokrát s cuketou a marhule posypané maslovou mrveničkou....

Marinovanie hovädziny
K napísaniu tohto receptu ma inšpirovala Palokuchki s jej CORNED BEEF-om. Dlho sa mi nedarilo urobiť...

Pečené kura s cestovinami a Nivou
Pečené kura v hlinenej nádobe , ako príloha cestoviny so syrom Niva.

Vianočná rybacia polievka
Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu pokrájame...

Börek z panvice z tenučkého cesta
Výborný syrový börek z veľmi tenučkého cesta. Zvnútra mäkučký a zvonka pekne chrumkavý....

Vietnamské rolky z troch surovín
Udusíme si hlavkovú kapustu na oleje do mäka. V polovici dusenia pridáme na jemno postrúhanú mrkvu,...

Fašírkové vege guľky v paradajkovej omáčke
Tradičný recept v netradičnej bezmäsitej úprave zachutí každému. Navyše je hotový raz - dva.

Čokoládový cupcake bez vajec
Tento koláčik je vhodný na večerné pozeranie televízora. Strašne krátko sa varí a jeho prípravu zvládnu...

Salzburgský nákyp
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Počas šľahania postupne pridávame práškový cukor. Do...

Fašírky s krabími tyčinkami na paradajkovo-bylinkovej omáčke
Filetky z pangasa si opražime na oleji. Hotove vyberieme na tanier a vidličkou rozoberieme na kusky. Dame...

Orechová torta s kávovým krémom
Tortu som piekla pre moju svokru na narodeniny velmi ma potešilo, že torta sa jej páčila...

Vegetariánsky stroganov
Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Seitan môžete použiť aj kúpený, ja som si vyrobila vlastný....

Kačací bujón
Silný zeleninovo kačací vývar z kostí a trupu kačice, ktorú som použila na pečenie...

Lístkové cesto inverse
Toto lístkové cesto je trochu odlišné od klasického... postup výroby je vlastne ten istý, len pri...

Kuřecí rolky plněné kuřecí fáší
Jedno prso rozkutrujeme na jemno, přidáme trochu smetany, sůl, pepř, na jemno nasekanou...

Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....

Chlieb, ktorý sa vždy podarí
Chlieb si sama pečiem asi 10 rokov. Vyskúšala som niekoľko receptov, nakoniec ako favorit vyšiel...

Bezlepkové tiramisu s domácimi piškótami
Keď všetci okolo vás jedia tiramisu a vy si nemôžete dať, lebo ste bezlepkáč, nezúfajte....

Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom
Tento šalát rada pripravujem na konci jari, ked sú už dni veľmi horúce a dobre padne...

Snehovo-kokosové košíčky (ináč aj pusinky)
Určite vám veľa krát ostanú z vajíčok bielka, ktoré v chladničke odpočívajú a nemajú vhodné upotrebenie. Ja...

Kakaová kysnutá slnečnica a tvarohové hrebene
Túto slnečnicu som urobila s polovičnej dávky tohto receptu a z druhej hrebene: Kysnuté cesto bez vajec

Poľovnícka polievka
Prebranú, umytú fazuľu zalejeme studenou vodou a necháme močiť 8 – 12 hodín. Mäso odblaníme,...
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky