Morčacia roláda plnená zeleninou

miloss2 - fotkamiloss2, 4. marca 2016
Morčacia roláda plnená zeleninou
Foto: miloss2

Lahodná a chutná roláda, pre tých, ktorí majú radi hydinu.

6
porcií
45 minút
príprava
65 minút
na 160 °C

Suroviny

800 g
100 g
100 g
100 g
1 ks
3 PL
3 - 4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    morčacie prsia rozrežeme na plát, ktorý jemne rozklepeme

  2. 2

    mrkvu a petržlen nakrájame na kocky a udusíme na troche oleja, potom pridáme hrášok, trochu č. korenia a soli. Necháme vychladiť.

  3. 3

    Rozšľahané vajce zmiešame so smotanou a strúhankou na kašu.

  4. 4

    Rozklepaný plát osolíme a potrieme horčicou. Potom natrieme kašu zo strúhanky a nakoniec dáme udusenú zeleninu.

    Morčacia roláda plnená zeleninou - obrázok 4
  5. 5

    Zatočíme do rolády, zviažeme niťou a zabalíme do alobalu. Dáme piesť do rúry podliate vodou na 160 stupňov. Po 50-tich minútach otvoríme alobal a ešte 15 minút dopekáme. Podávame za tepla aj studena. Dobrú chuť.

    Morčacia roláda plnená zeleninou - obrázok 5

Diskusia k receptu

jack
Pekný recept a určite aj veľmi chutný.uložím a skúsim hydinku veľmi môžem.5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia