Foto: archaa
Takzvaný "bezodný" cheesecake a bez pridania múky. Ovocie je na vás. Pouzit môzete lubovolné ovocie. Avsak neodporúcam stavnaté ovocie. To tam len pustí zbytocne vela stavy Zobraziť celý popisTakzvaný "bezodný" cheesecake a bez pridania múky. Ovocie je na vás. Pouzit môzete lubovolné ovocie. Avsak neodporúcam stavnaté ovocie. To tam len pustí zbytocne vela stavy a mohlo by z toho nakoniec byt blato. Výborne sa hodia jahody, maliny, cernice, cucoriedky, prosto drobné ovocícko. Kolácik je neskutocne chutný, zvlást v lete urcite padne najviac vhod, pretoze je lahunký.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Vyslaháme si spolu tvaroh, ricottu, cukor, vajcia, maizenu, sol a kôru.
- 2
Spodok formy vylozíme papierom na pecenie a upevníme. Celú formu následne bohate vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Ricottovú masu do formy navrstvíme, zarovnáme a vrch oblozíme stvrtinou z mnozstva nakrájánych jahôd.
- 3
Vlozíme do rúry vyhriatej na 175 stupnov na úplne spodnú mriezku. Takto pecieme asi 45 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnút este vo forme.
- 4
Kým nám cheesecake chladne, zvysok jahôd si rozmixujeme na hustú omácku a odlozíme do chladnicky.
- 5
Vychladený cheesecake podávame posypaný cukrom a poliaty omáckou.
- 6
V diétnom období si kolác môzete dopriat bez cukru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu