Jednoduchý ricottový cheesecake s jahodami

archaa - fotkaarchaa, 17. júna 2012
Jednoduchý ricottový cheesecake s jahodami
Foto: archaa

Takzvaný "bezodný" cheesecake a bez pridania múky. Ovocie je na vás. Pouzit môzete lubovolné ovocie. Avsak neodporúcam stavnaté ovocie. To tam len pustí zbytocne vela stavy Zobraziť celý popisTakzvaný "bezodný" cheesecake a bez pridania múky. Ovocie je na vás. Pouzit môzete lubovolné ovocie. Avsak neodporúcam stavnaté ovocie. To tam len pustí zbytocne vela stavy a mohlo by z toho nakoniec byt blato. Výborne sa hodia jahody, maliny, cernice, cucoriedky, prosto drobné ovocícko. Kolácik je neskutocne chutný, zvlást v lete urcite padne najviac vhod, pretoze je lahunký.

16
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
500 g
6 ks
200 g
4 PL (zarovnané)
1 PL
Dalej:
1 PL
50 g
350 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Vyslaháme si spolu tvaroh, ricottu, cukor, vajcia, maizenu, sol a kôru.

  2. 2

    Spodok formy vylozíme papierom na pecenie a upevníme. Celú formu následne bohate vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Ricottovú masu do formy navrstvíme, zarovnáme a vrch oblozíme stvrtinou z mnozstva nakrájánych jahôd.

  3. 3

    Vlozíme do rúry vyhriatej na 175 stupnov na úplne spodnú mriezku. Takto pecieme asi 45 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnút este vo forme.

  4. 4

    Kým nám cheesecake chladne, zvysok jahôd si rozmixujeme na hustú omácku a odlozíme do chladnicky.

  5. 5

    Vychladený cheesecake podávame posypaný cukrom a poliaty omáckou.

  6. 6

    V diétnom období si kolác môzete dopriat bez cukru.

Diskusia k receptu

archaa
Budem sa tesit, cistinka, ja zasa vyskúsam tvoj najnovsí pokus na blogu, velmi ma to oslovilo!!! Sikulkaaaaaaaaa!!!!
3sandra3
úžasná pochúťka,,, dávam si do kk a určite vyskúšam
babav
Krasny a nepochybne aj chutny ...som prekvapena ,ze jahody ostali pri peceni sediet navrchu ,su dost tazke ...
evanaaa
@archaa , a nemohla by som miesto ricotty použiť mascarpone, ale bo to sa nedá piecť? Mám doma dve balenia, mala by som ich využiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia