Zeleninová NE-pizza fotorecept

janocka84 - fotkajanocka84, 28. augusta 2013
Zeleninová NE-pizza (fotorecept)
Foto: janocka84

....alebo Čo chladnička dá. Rýchla, lacná a jednoduchá.

Suroviny

1 ks
5 trojuholníkov
1 ks
5 ks
1 ks
2 strúčikov




Postup

  1. 1

    Nachystáme si na plech pizzové cesto. Ja som ho vopred nakrájala, aby sa ľahšie rozdeľovalo vo finále. Cesto osolíme a posypeme koreninovým prípravkom - korenie na zemiaky. Rozšľaháme si vajíčko, pretlačíme doň cesnak a potrieme ním cesto.

    Zeleninová NE-pizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tavený syr - trojuholníčky si spolu zmiešame. Alebo môžeme použiť tavený syr v črievku.

    Zeleninová NE-pizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z paradajok vyrežeme zelený stred a zalejeme vriacou vodou. Po chvíľke vodu zlejeme a paradajky ošúpeme.

    Zeleninová NE-pizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na cesto rovnomerne nakôpkujeme tavený syr. Zeleninu si nakrájame nadrobno a rovnomerne posypeme na cesto. Pečieme 15-20 minút. Bol to síce len experiment, ale je veľmi chutná.

Diskusia k receptu

silvi
ten recept nemá chybu! presne podľa môjho gusta
afataga
toto ma s pizzou spolocne iba ak paradajky a cesnak
mariamka
toto je cele podane ako zart, si myslim, kto zareaguje,, :))
janocka84
ach jaj...no je mi jasne ze to nie je pizza ala pizza. je to len taky napad na rychlu veceru... bolo to velmi chutne jedlo, ak sa to niekomu zapaci fajn, ak nie, tak proste kaslite na to. Nemala som v zamere nikoho urazit tymto receptom :(
mariamka
@janocka nebolo to v zlom ale potriet cesto vajcom a posypat korenim na zemiaky? je vsetko mozne len nie pizza, :) a k tomu polotovar, ved cesto na pizzu je jedno z najjedoduchsis ..
luss44
jasné že to nie je pravá pizza, ale určite je chutná, ja by som si dala hneď, ešte by som povrch posypala bazalkou. Keďže piekla @janocka84 pizzu spôsobom "čo chladnička dá" - tak to kľudne môže vyzerať aj takto, prečo nie?
hannah22
presne tak, ale ako nápad na dobrú rýchlu večeru je výborný, nedaj sa odradit, hlavné že chutilo tebe a tvojim doma.... :))
afataga
@luss44 ale nech sa to pre panajana nevola pizza
@2010 daj, bude sranda a nezabudni to este obliat kecupom :-)

no ale hlavne ze chutilo :-)))
iwuska
luss44, na to si tu zvyknes ;) vsetci ta do**bu ironickym a nekonstruktivnym sposobom, ako keby boli oni odjakziva pani v kuchyni. ako keby nikdy v zivote nepouzili ani jeden jediny polotovar, vegetu, bujonovu kocku alebo iny paskvil... ano, nazov by sa patrilo zmenit, pizza to nie je, ale povedzme si pravdu o tom, co vsetko nazyvaju slovenske gazdinky pizzou ... a garantujem, ze aj ich maminka, svokra, alebo priamo niekto z rozculovacov uz v zivote upiekol cosi, co bolo kysnute, slane a posypane vsetkym moznym a doma tomu povedali pizza a svet sa potom nezrutil (a tiez verim, ze sa koli tomu nazvu nepustili do okamzitej hadky ) ;)
marta5
Mrzí ma ,že si ubližujeme.Práve teraz mi doniesla do záhrady suseda super koláčiky z kysnutého cesta a pod servítkou boli ako malé stočené -neviem názov ,chuť mali ako pizza.No fantastické,idem jej poďakovať a zároveň požiadať o recept.No spravilo mi to veľkú radosť,nie je to takto krajšie ako tie nepríjemné komentáre k receptu?Ľudia si majú spríjemňovať chvíle. @janocka84 ,nedaj sa odradiť-nech sa Ti dari.
kimlo
Ja by som si veru aj taku dal! Kludne ma mozes pozvat na veceru... :-)
mariamka
nejde o ublizovanie, ved co by sme z toho mali,, a ja som posledna, kto by chcel niekoho odradit, fotka aj jedlo vyzera skvele, len tiez si uz davam bacha na nazvy :)) predsalen, verejny web a kto cita, nech vie, na com je..
micanela
dobre - poviem za seba, tiez niekedy spravim "co dum dal" aj ked viem, ze je to len vyjedenie zvyskov... netvarme sa, kazdy to obcas urobi...

ale urcite by som to sem nedala ako recept !
micanela
dobre - poviem za seba, tiez niekedy spravim "co dum dal" aj ked viem, ze je to len vyjedenie zvyskov... netvarme sa, kazdy to obcas urobi...

ale urcite by som to sem nedala ako recept !
bozulka
@micanela , a prečo nie,myslím,že aj takéto recepty sú dobré ako nápad...Ja oceňujem práve "domácu inováciu".Klasické recepty domácej aj svetovej kuchyne mám na tisíce,nielen v domácej knižnici,ale všade kde sa pozriem...
Mám dokonca jednu kucharku Varíme zo zvyškov... a často som ju použila hlavne keď odišli deti a ja som bola naučená variť vo veľkých hrncoch a nakupovať potraviny vo veľkom...Každý nápad sa cení...!!!
Možno máš aj ty niečo pod pokrievkou...?
3sandra3
janocka , dobre si to vyriešila s tou predponou NE ...aspoň si zlomyseľným vytrela oči :-)
Ne-pizza je isto chutná, aj by som si dala .
kimlo
@micanela no ked tak mudrujes tak daj nejaky recept .. Takych kecalkov teoretikov je tu dost.
ivan14
Tak já si to ukládám. Zeleninka na zahrádce dorůstá, tak proč ne. A jestli je to pizza nebo ne-pizza nebo slaný koláč se zeleninou, to je mi jedno.
Ale klobásku nebo kousek salámu si neodpustím... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia