Hovädzie špikované slaninou

peter64 - fotkaPeter64, 9. júna 2011 12:52
Ďalšie recepty »

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso umyjeme,osušíme a prešpikujeme prúžkami slaniny.Zvyšnú slaninu pokrájame na kocky,rozškvarime,pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán.Cibuľu pokrájeme nadrobno,pridáme k mäsu,osolíme,okoreníme,podlejeme časťou vývaru,prikryjeme a dusíme do polomäkka.Počas dusenia mäso obraciame.

  2. 2

    Potom očistíme zeleninu,pokrájame,spolu s novým korením,bobkovým listom pridáme k mäsu.Zalejeme zvyšným bujónom a dusíme domäkka.Mäkké mäso vyberieme,šťavu rozmixujeme,zalejeme smotanou rozmiešanou s múkou,dochutíme citrónovou šťavou,horčicou,cukrom,soľou a varíme 15 minút.Mäso nakrájeme na plátky,prelejeme omáčkou a podávame s knedľou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist