Postup
-
1
Mäso umyjeme,osušíme a prešpikujeme prúžkami slaniny.Zvyšnú slaninu pokrájame na kocky,rozškvarime,pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán.Cibuľu pokrájeme nadrobno,pridáme k mäsu,osolíme,okoreníme,podlejeme časťou vývaru,prikryjeme a dusíme do polomäkka.Počas dusenia mäso obraciame.
- 2
Potom očistíme zeleninu,pokrájame,spolu s novým korením,bobkovým listom pridáme k mäsu.Zalejeme zvyšným bujónom a dusíme domäkka.Mäkké mäso vyberieme,šťavu rozmixujeme,zalejeme smotanou rozmiešanou s múkou,dochutíme citrónovou šťavou,horčicou,cukrom,soľou a varíme 15 minút.Mäso nakrájeme na plátky,prelejeme omáčkou a podávame s knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu