Medové teľacie kotlety

podravka - fotkapodravka, 8. októbra 2016
Medové teľacie kotlety
Foto: podravka

Komerčný recept
Voňavé medové kotlety s lahodnými zemiakmi sú ideálnou voľbou nie len pre letné ale akékoľvek večery.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

4 ks (cca 800 g)
1 PL
2 PL
30 ml
1 kg
2 ČL
3 ks červená
100 ml
40 g
30 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V malej miske zmiešame med, balzamikový ocot a štipku bieleho korenia.

  2. 2

    Teľacie kotlety zľahka vyklepeme, posypeme Podravka ochucovadlom a potrieme pripravenou zmesou. Pripravené kotlety necháme postáť na chladnom mieste, aby sa chute prepojili a medzitým si pripravíme zemiaky.

  3. 3

    Zemiaky umyjeme, nakrájame na veľmi tenké plátky, vložíme ich do vriacej vody a varíme 5 minút.

  4. 4

    V hlbšej širokej panvici si zohrejeme olivový olej, pridáme na tenké krúžky nakrájanú cibuľu, osolíme a krátko ju opečieme. Cibuľa pustí sladkosť a skaramelizuje.

  5. 5

    Zemiaky scedíme, zmiešame ich so skarameliovanou cibuľou, posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zľahka premiešame. Zemiaky s cibuľou dáme na vymastený plech na pečenie, polejeme smotanou, posypeme parmezánom a pečieme v predhriatej rúre na 220 °C asi 10 minút.

  6. 6

    V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme teľacie kotlety a opečieme ich z oboch strán.

  7. 7

    Teľacie kotlety podávame s gurmánskou zemiakovou prílohou a so zeleným šalátom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre

Ďalšie recepty: