Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Voňavé medové kotlety s lahodnými zemiakmi sú ideálnou voľbou nie len pre letné ale akékoľvek večery.
porcie
príprava
Postup
-
1
V malej miske zmiešame med, balzamikový ocot a štipku bieleho korenia.
- 2
Teľacie kotlety zľahka vyklepeme, posypeme vegetou a potrieme pripravenou zmesou. Pripravené kotlety necháme postáť na chladnom mieste, aby sa chute prepojili a medzitým si pripravíme zemiaky.
- 3
Zemiaky umyjeme, nakrájame na veľmi tenké plátky, vložíme ich do vriacej vody a varíme 5 minút.
- 4
V hlbšej širokej panvici si zohrejeme olivový olej, pridáme na tenké krúžky nakrájanú cibuľu, osolíme a krátko ju opečieme. Cibuľa pustí sladkosť a skaramelizuje.
- 5
Zemiaky scedíme, zmiešame ich so skarameliovanou cibuľou, posypeme korením na pečené zemiaky a zľahka premiešame. Zemiaky s cibuľou dáme na vymastený plech na pečenie, polejeme smotanou, posypeme parmezánom a pečieme v predhriatej rúre na 220 °C asi 10 minút.
- 6
V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme teľacie kotlety a opečieme ich z oboch strán.
- 7
Teľacie kotlety podávame s gurmánskou zemiakovou prílohou a so zeleným šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu