Foto: jogal
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
150 g |
|
21 g |
|
3 PL |
|
|
|
180 ml vlažná |
|
Paradajková omáčka: | |
2-3 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
1 PL |
|
|
|
Obloha: | |
200 g |
|
200 g |
|
10 koliesok |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo vlažnej vode rozmiešame droždie a pridáme ostatné suroviny na cesto. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať 15 minút.
-
2
Medzi tým si pripravíme omáčku. Všetky suroviny rozmixujeme na kašu.
-
3
Nachystáme si suroviny na oblohu.
-
4
Cesto rozvaľkáme asi na pol centimetra a natrieme omáčkou. Navrch postrúhame jednu tretinu eidamu a poukladáme šunku so salámou. Navrch druhá tretina eidamu a šup do rúry na 15 - 20 minút.
-
5
Kým sa pečie nakrájame si olivy, ananás, rajčiny a mozzarellu.
-
6
Vyberieme z rúry a poukladáme zvyšnú oblohu a nastrúhame posledný kúsok eidamu, posypať oregánom a dáme ešte na 5 minút zapiecť.
-
7
Oregáno na fotke chýba lebo som zabudla, ale vôbec to nevadilo. Ako oblohu si môže dať každý čo má rád. Predstavivosti a chuti sa medze nekladú.
Diskusia k receptu