Rýchla bravčová rolka

jody - fotkajody, 28. marca 2010
Rýchla bravčová rolka
Foto: jody

Nie že by bola upečená "cobydup", to len príprava trvala asi 10 minút od rozhodnutia, čo vlastne idem kuchtiť. Všeobecne nerada vyklepávam mäso, takže Zobraziť celý popisNie že by bola upečená "cobydup", to len príprava trvala asi 10 minút od rozhodnutia, čo vlastne idem kuchtiť. Všeobecne nerada vyklepávam mäso, takže to nerobím ani pri rolkách a preto nie je taká "roládovito pravidelná" akoby sa možno patrilo. :-)

4 - 6
porcie
15 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Z pliecka sa kadejakým pozdĺžnym narezávaním posnažíme urobiť aký taký, hrboľatý, ale predsa plát. :-) Vyrežeme veľmi tuhé časti. Zostatok, ak chcete, naklepte, ja som neklepala. Namazala som horčicou, posypala všetkými koreninami a bylinkami, pokládla plátkami slaniny a stočila do rolky. Môže tam ísť hocičo iné, ja som ale v chladničke viac ako slaninu nemala. Zviazala som to za udatnej pomoci mojej polovičky niťou.

  2. 2

    Rolku som potrela olejom a nechala chvíľu odpočívať. Piekla som to v tzv. konvektomate (niečo ako veľká presklená remoska) z každého boku po 2O minút. V trúbe to tipujem na hodinu a pol s občasným polievaním a podlievaním. Ako prílohu som zvolila pečené zemiaky a tzv. "anglickú zeleninu". Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

milan2
Páči sa mi to, ukladám si a niekedy vyskúšam.
evusik
tak toto vyzerá fakt dobre a studené tu musí byť super, vyskúšam už teraz na Veľkú noc
bozulka
Jednoduché,dobré a efektné.Pridávam aby som nezabudla.
altyn
Páči sa mi že mäso neklepete, aj mne tak lepšie chutí, podľa mňa je mäso potom viac šťavnaté. Určite to vyskúšam. Dík za dobrý tip! :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia