Foto: jody
Nie že by bola upečená "cobydup", to len príprava trvala asi 10 minút od rozhodnutia, čo vlastne idem kuchtiť. Všeobecne nerada vyklepávam mäso, takže Zobraziť celý popisNie že by bola upečená "cobydup", to len príprava trvala asi 10 minút od rozhodnutia, čo vlastne idem kuchtiť. Všeobecne nerada vyklepávam mäso, takže to nerobím ani pri rolkách a preto nie je taká "roládovito pravidelná" akoby sa možno patrilo. :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z pliecka sa kadejakým pozdĺžnym narezávaním posnažíme urobiť aký taký, hrboľatý, ale predsa plát. :-) Vyrežeme veľmi tuhé časti. Zostatok, ak chcete, naklepte, ja som neklepala. Namazala som horčicou, posypala všetkými koreninami a bylinkami, pokládla plátkami slaniny a stočila do rolky. Môže tam ísť hocičo iné, ja som ale v chladničke viac ako slaninu nemala. Zviazala som to za udatnej pomoci mojej polovičky niťou.
- 2
Rolku som potrela olejom a nechala chvíľu odpočívať. Piekla som to v tzv. konvektomate (niečo ako veľká presklená remoska) z každého boku po 2O minút. V trúbe to tipujem na hodinu a pol s občasným polievaním a podlievaním. Ako prílohu som zvolila pečené zemiaky a tzv. "anglickú zeleninu". Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu