Foto: pusta
Najmenší v našej rodine odmietajú ovocie v akejkoľvek forme a tak som sa rozhodla prepašovať ovocie do zmrzliny a veľmi im chutila,o nás ani Zobraziť celý popisNajmenší v našej rodine odmietajú ovocie v akejkoľvek forme a tak som sa rozhodla prepašovať ovocie do zmrzliny a veľmi im chutila,o nás ani nehovoriac. Ponúkam Vám svoj vlastný recept na prípravu ananásovej zmrzliny.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
V polovici studeného mlieka si rozmiešame do hladka vanilkový puding. V druhej polovici studeného mlieka rozmiešame do hladka práškový cukor a varíme, kým sa cukor nerozpustí. Ked mlieko príde do varu, prilejeme rozmiešaný puding a varíme spolu asi 2 minúty.
-
3
Ananás scedíme, necháme dobre odkvapkať, niekoľko koliesok si odložíme bokom, zvyšék dáme do nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. Pridáme do uvareného pudingu zmiešame a necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutej zmesi prilejeme sladkú smotanu a znovu premixujeme a vložíme mraziť do mrazničky.
-
4
Zmes každú pol hodinu premiešame vidličkou, aby sa mrazila rovnomerne a nevytvorili sa kryštáliky. Zmrzlina je hotová cca o 4 hodiny. Podávame v zmrzlinových pohároch, kornútikoch z oplatky alebo na dezerných tanierikoch, rôzne dekorujeme. Ja som podávala na lôžku z tekutej čokolády, obložené celými kolieskami kompotovaného ananásu, ktorého stred som vyplnila kompotovanými čučoriedkami.
Diskusia k receptu