Muffinky s kokosovým mliekom

pipnat - bez fotkypipnat, 9. mája 2014
Muffinky s kokosovým mliekom
Foto: pipnat

Recept som našla v časopise Báječná žena. Bol uvedený pod názvom Kokosový koláč. Ja som však cestom naplnila muffinové formičky a trošku upravila suroviny Zobraziť celý popisRecept som našla v časopise Báječná žena. Bol uvedený pod názvom Kokosový koláč. Ja som však cestom naplnila muffinové formičky a trošku upravila suroviny a pozmenila záver - uvádzam v postupe:)

2-3
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
100 g
1 ČL
100 g
20 ml
60 ml
z 1 citróna
Poleva:
1/2 tabuľky
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšlaháme s cukrom (ja som použila 50 gramov), primiešame olej, kokosové mlieko, citrónovú kôru a postupne pridávame múku vymiešanú s kypriacim práškom. Ja som použila celozrnnú ovsenú múku. Naplníme formičky na muffiny a do niektorých vložíme malé čokoládove vajíčka, čo nám ostali ešte z veľkonočných sviatkov:)Upečieme pri 180 stupňoch asi 25 minút. Z uvedenej dávky mi vyšlo 10 muffinov.

  2. 2

    V pôvodnom recepte sa cesto vyleje do malej okrúhlej formy a na ešte surové sa dá poleva, ktorú si pripravíme z roztopenej čokolády a kokosového oleja. Polevu rozotierame pomocou napr. špáradla, aby sa vytvorilo "mramorovanie":) Dáme piecť. Dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

eviana
Vyzerajú zaujímavo, kokosový olej a mlieko ich isto fajne zvláčnili a prevoňali, stojí za pokus, receptov na mafinky nikdy nie je dosť, chválim :)
pipnat
@eviana vďaka, inak tento recept som včera našla aj v inom časopise, s tým istým obrázkom, ale pod iným názvom, bola tam malá zmena: na polevu bolo uvedené kakao a slnečnicový olej.....