Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou fotorecept
Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je na dve fašírky, ale ja vždy robím aj dvoj-trojnásobnú Zobraziť celý popisJa som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je na dve fašírky, ale ja vždy robím aj dvoj-trojnásobnú dávku a väčšinou od oka.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najskôr si v osolenej vode uvaríme očistené nakrájané zemiaky, aby mali čas vychladnúť.
-
2
Rybu vložíme do hrnca s mliekom a bobkovým listom a privedieme k varu. Odstavíme z ohňa a necháme asi 5 minút postáť. Potom rybu vyberieme, stiahneme z kože a potrháme na kúsky. Z mlieka vyberieme bobkový list a mlieko si odložíme.
-
3
Vychladnuté zemiaky popučíme, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru (ak chcete, môžete pridať aj napr. jarnú cibuľku, mrkvu, brokolicu... ) a potrhanú rybu. Posolíme a pokoreníme. Zo všetkého vymiešame kompaktnú hmotu.
-
4
Rozdelíme na dve časti, vytvarujeme fašírky a začneme obalovať: v múke, vo vajíčku a v strúhanke.
-
5
Fašírky sprudka opečieme na rozpálenom oleji, z každej strany, ale iba chvíľku. Potom ich dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 8-10 minút.
-
6
Petržlenová omáčka: Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku, miešame a miešame, a opatrne pridávame mlieko, ktoré sme si predtým odložili. Privedieme k varu, miešame, aby nevznikli hrčky, až kým omáčka nezhustne. Odstavíme z ohňa, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.
- 7
Fašírky s omáčkou sú výborné len tak, s listovým šalátom, čo nám chutí v lete. V zime k tomu robím napríklad sladký zemiak a hrášok. Dobrú chuť.
- 7
Tiež rybacie fašírky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Pravdaže, môže sa prihodiť alebo odobrať čo len chutí.... ja už som dala trochu citrónovej kôry do fašíriek, takže omáčku som chcela jednoduchú, ale môže sa to vymeniť :-))