Čokoládové lístočky na ozdobu (fotopostup)

diabambulka - fotkadiabambulka, 15. januára 2011

Na prípravu dekoratívnych čokoládových lístočkov sú vhodné listy netoxických rastlín. Napr.:muškátové, hroznové, citónovnikové alebo listy z mangólie, ruže. Na tento účel nepoužvame listy: zornice, Zobraziť celý popisNa prípravu dekoratívnych čokoládových lístočkov sú vhodné listy netoxických rastlín. Napr.:muškátové, hroznové, citónovnikové alebo listy z mangólie, ruže. Na tento účel nepoužvame listy: zornice, azalky, kaládie, narcisu, stračonôžky, dífenbachie, brečtanu, hortenzie, vavrínu, ľalie, oleandra, rododendronu.

5 minút
príprava

Suroviny

  na prípravu polevy
 rôzne netoxické




Postup

  1. 1

    Vhodné lístočky umyjeme,

    Čokoládové lístočky na ozdobu (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    osušíme

    Čokoládové lístočky na ozdobu (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    a štetcom z rubnej strany lístočky ponatierame roztopenou čokoládou.

    Čokoládové lístočky na ozdobu (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    približne ne 30 minút dáme lístočky natreté čokoládou chladiť do chladničky.

    Čokoládové lístočky na ozdobu (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Studenými rukami z čokolády opatrne stiahneme živé listy, tie môžeme opäť natrieť čokoládou a použiť.

    Čokoládové lístočky na ozdobu (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    hotovo:-)))

Diskusia k receptu

jatanika
tak toto určite vyskúšam na dáku tortičku... je to pre mňa novinka...
ketty3811
Ozaj pekný nápad.Ja veľmi nepečiem,tak to asi nevyužijem,ale ukladám,možno sa mi to niekedy zíjde.:-)
babidka
veľmi sa mi páči brečtan ale ten je nevhodný- podobne lístky ma však jeden druh javora - nevieš, či by bol vhodný?
alexdidi
...áno, je to jednoduchá a pekná dekorácia...chcem len doplniť, že ak nemáme takéto čerstvé lístočky, dobre nám poslúži aj bobkový list a pre farebné rozlíšenie môžeme listy natierať horkou, mliečnou, bielou čokoládou....
dajanca
skvelý nápad....ja zdobiť veľmi neviem, ale toto by som snáď zvládla, vďaka za inšpiráciu... :-)
@alexdidi tie rôzne druhy čokolády sú tiež dobrý nápad.....
babav
Ja tiez prilezitostne pouzivam taketo zdobenie ,listocky su nielen pekne ,ale aj chutne ;-).
evanaaa
A kto má čo len trohu umelecké vlohy, môže si roztopenou čokoládou na fóliu alebo- nie som si istá- na alobal " nakresiť " čo chce, kvietky, ornamenty a pod., nechať stvrdnúť, opatrne oddeliť a použiť. Ináč, už to tu bolo viac krát spomenuté.
babinka
prezradim, ze ja som skusala robit z brectanu - ale z umeleho :-) a da sa to, je to umyvatelne, viackrat pouzitelne, aj do marcipanovej hmoty som listky obtlacila, jednoduchsie, ako tvarovanie
hubata
Rozmýšľam ..... a tak ako z alobalu, možno by to išlo aj z mastného papiera na pečenie: vystrihnúť hocijaký iný tvar a potrieť čokoládou. Vynikajúci nápad, ďakujem, ukladám do KK !
tatranka
Prííííííííííííma,to je niečo pre mňa,čo neviem tvarovať ozdoby a potom mám vždy dilému. Chválim.
diabambulka
Všetci ste ma potešili, mám radosť ak som niekomu pomohla, je to rýchle, pekné a nie náročné. Tak držím palčeky:-)))
hubarka35
Aj mna si potešila,mám rada kvety všetko zelené-prirodu no aj pečenie....takže kade budem chodit-len listy budem obzerat-ktoré by sa mi na toto zdobenie hodily...vdaka za typ.
jerica
@diabambulka je to celkom zaujímavé , možno keď bude príležitosť využijem Tvoj recept na čoko listy,preto si rcp.ukladám:-))
cica2
wau, výborný nápad a aké je to pekné:D
marijanka712
dik je to fakt jednoduché napada má že mam citrovník a tam sú tie lístočky také pevnejšie dakujem za radu....ukladám
diabambulka
marijanka712, rado sa stalo, od kedy som to naučila manželovu maminku, inak lístky ani nerobí, robí si rôzne farby a to tak že použije bielu, mliečnu, alebo horkú čokoládu a nakombinuje to na tortičku a má to pekný výsledný efekt :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia