Kapia v oleji a sladkokyslom náleve bez sterilizácie
Varecháč @igipap žiadal na stránke Varechy v diskusii recept na zaváranú kapiu v oleji. Bolo to...
Náš domáci kečup
Tento rok je veľmi požehnaný, čo sa týka úrody. Okrem leča, pretlaku, paradajkovo-cesnakovej...
Hubová paštéta
Na túto paštétu sa mi najviac osvedčili modráky (Hríb siný Boletus luridus - Hubári ho zbierajú málo,...
Cuketovy relish
Tento relish je vhodny tak k masu, hamburgeru, ako aj len jednoducho na chlieb s...
Sterilované cuketové zelí
Někde jsem slíbil, že dám recept na cuketové zelí. Asi mnozí toto zelí znají a...
Fitness jahodový džem
Chia semienka sú známe tým, že nasiaknu a nabobtnajú tekutinu, a to sa nám hodí...
Májovky sterilizované
Včera som pridala mrveničku, ktorú som varila z májoviek. Ostalo mi ešte trochu, tak...
Kivi džem s pomarančmi a bielou čokoládou
Už sa mi pomaly míňajú zásoby tohto skvelého džemu, tak som si urobila kivi džem trošku...
Domáca oškvarková nátierka
Dostala som balíček oškvariek od známej z mojej obce, ktorá robila zabíjačku. Kedysi sme aj...
Pomarančová marmeláda
Kedže posledné Vianoce som nemohol jesť citrusy, tak sa tentoraz u nás nahromaždilo trochu viac pomarančov....
Šípkový lekvár z čistených šípok
Šípky zbierame po prvých miernych mrazíkoch v čistom prírodnom prostredí. Najlepší, najzdravší ale aj najprácnejší...
Figový džem
Figa sa nám tento rok zbláznila, takže najedení do sýtosti, posušené, ostáva už len...
Papriková pasta
Pasta je jemá a chuťovo veľmi dobrá.
Pomarančový džem
Robievam recept od Sovky: Nevarený ovocný sirup. Tento krát pomarančový, vrelo ho odporúčam a vždy...
Pestrá chrumkavá čalamáda bez sterilizácie
Túto čalamádu robievam rada, lebo ju nemusím sterilizovať a zostane chrumkavá a chutná, hodí sa...
Slivkový lekvár
Bola som ešte dieťa, keď som ostatnýkrát zažila varenie lekváru v kotli na dvore. Keďže...
Zeleninová nátierka na hrianky
Máte na záhrade veľa rajčín a papriky? Toto je to pravé, čo sa zíde počas dlhých...
Pravý macedónsky ajvar
K mojim macedónskym receptom neodmysliteľne patrí ajvar, ktorý je charakteristický pre macedónsku kuchyňu asi tak ako...
Paradajkové pyré pečené v rúre - zaváranina
Minulý rok som pridala na Varechu recept na varené pyré na šporáku ktoré som sa chystala znova...
Paradajkový lekvár
Rozhodla som sa zaexperimentovať a vyskúšať lekvár z paradajom, pretože som ho ešte nikdy nejedla...
Čierne ríbezle na spôsob brusníc
Ďalší z receptov z bezodnej studnice webu, potreboval som spracovať posledné čierne ríbezle a toto som...
Nektarinkovo-marhuľový džem
Dnes je v hlavnej úlohe nektarinka. Vlani sa vnučka sťažovala, že som jej spravila málo...
Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve
Jeden recept na využitie kôry z červeného melónu tu už mám, vtedy som z kôry robila...
Zavárané uhorky - obváraním
Tak takto zaváram uhorky ja :) Zmestí sa ich viacej do pohára a minie sa menej nálevu....
Cibuľka v sladkokyslom náleve
Také drobné cibuľky som kúpila, boli pomiešané s väčšími . Urobilo mi to iba radosť, ...
Čučoriedky zasýpané cukrom s vajcovým koňakom
Každý rok zaváram čučoriedky a vždy rovnako presýpam cukrom, iba mením to, čím ich ochutím....
Džem z čiernych ríbezlí
Teraz je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy...
Džem z čiernych a červených ríbezlí
Toto bude moje prvé tohoročné zaváranie. Odignorovala som čerešne aj jahody. No ríbezľový lekvár na...
Levanduľový marhuľový lekvár
Ďalšie závaránie tentoraz marhuľový lekvár netradične... s levanduľou...
Marhuľovo-nektárinkový kompót s hruškami
Mám veľmi rada kombináciu dvoch a viac ovocia v kompótoch. páči sa mi kompótová miska v...
Jahodový džem s čokoládou
Čokoláda je moja obľúbená mňamka. jahody považujem za kráľovské ovocie. spojenie týchto dvoch fantastických surovín...