Cviklová nátierka
Cviklová nátierka

Cviklová nátierka fotorecept

capko - fotkacapko, 26. apríla 2018
Cviklová nátierka (fotorecept)
Foto: capko

Pre tých, ktorý majú radi cviklu.

12
porcií
20 minút
príprava
150 minút
na 85-90 °C

Suroviny

500 g
100 g
250 ml
1 väčší ks
1 hlávka
1 KL (podľa chuti)
1/2 KL
3 PL
1 PL (kto chce)
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Cviklu očistíme a nastrúhame. Mladý cesnak a cibuľu očistíme a pokrájame na hrubo.

    Cviklová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme zohriať maslo a olej. Potom v ňom podusíme cibuľu a cesnak do ktorého pridáme koreniny a soľ. Dusíme asi 5 minút. Necháme vychladnúť.

    Cviklová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cviklu, cibuľu s cesnakom a vajcia dáme do mixéra a rozmixujeme na jemno. Nalejeme do pohárov a zavrieme. Dáme do pary na 150 minút pri teplote 85 °C - 90 °C.

    Cviklová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mne vyšlo 6 pohárov 160 g.

    Cviklová nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme aspoň jeden deň postať. potom už len natierame na chlieb.

    Cviklová nátierka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: