Cviklová nátierka fotorecept
Pre tých, ktorý majú radi cviklu.
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
150 minút
na 85-90 °C
na 85-90 °C
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
250 ml |
|
1 väčší ks |
|
1 hlávka |
|
1 KL (podľa chuti) |
|
1/2 KL |
|
|
|
3 PL |
|
1 PL (kto chce) |
|
5 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Cviklu očistíme a nastrúhame. Mladý cesnak a cibuľu očistíme a pokrájame na hrubo.
-
2
Do hrnca dáme zohriať maslo a olej. Potom v ňom podusíme cibuľu a cesnak do ktorého pridáme koreniny a soľ. Dusíme asi 5 minút. Necháme vychladnúť.
-
3
Cviklu, cibuľu s cesnakom a vajcia dáme do mixéra a rozmixujeme na jemno. Nalejeme do pohárov a zavrieme. Dáme do pary na 150 minút pri teplote 85 °C - 90 °C.
-
4
Mne vyšlo 6 pohárov 160 g.
-
5
Necháme aspoň jeden deň postať. potom už len natierame na chlieb.
Tiež cviklová nátierka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu