Mäsová nátierka
Mäsová nátierka

Topoľčianska domáca nátierka fotorecept

pilcik - fotkapilcik, 4. marca 2018
Topoľčianska domáca nátierka (fotorecept)
Foto: pilcik

Tento recept nám doniesol priateľ z Topoľčian, preto ju tak voláme. Je to recept na pomalý hrniec.

18-20
porcií
35 minút
príprava
480 minút
na 90-95 °C

Suroviny

1200 g
600 g
500 g (môže byť aj iná)
2 celé hlávky
2 ks
1 PL
6 ks
0,4 l (mlieko)
1/4 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko a slaninu pokrájame na menšie kusy. Cesnak ošúpeme a posekáme na kúsky. Čili krájame na malé kúsky. Všetko to spojíme aj s korením, trochu premiešame a dáme do pomalého hrnca. Zalejeme 0,2 dcl mlieka. Pozor nesolíme až na záver. Hrniec zapneme na LOW a na 8 hodín. To je 90 °C - 95 °C.

    Topoľčianska domáca nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pol hodinu pred koncom pridáme pokrájanú pečienku. Po vypnutí hrnca necháme trochu vychladnúť a zomelieme dvakrát najemno. Teraz pridáme rozšľahané vajcia, mletý zázvor,z vyšok smotany a osolíme. Premiešame a naplníme poháre. Dáme do pary pri 90 °C na 120 minút.

    Topoľčianska domáca nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme vychladnúť do druhého dňa a môžeme konzumovať. Mne vyšlo 9 pohárov 3,3 dcl.

    Topoľčianska domáca nátierka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nooo tak to stojí za vyskúšanie.A viem si ju predstaviť na dobrom domácom kváskovom chlebíku ;-) Mňam.
@Helena64 (4.3.2018 19:10)

Pomalé varenie je varenie v elektrickom hrnci, ktorý varí veľmi pomaly, tekutina sa neodparuje, takže sa jedlo nemôže pripáliť a preto ho netreba podlievať, miešať a ani inak sa o to starať. Varí sa pri nízkej teplote a dlho ... zrejme, aby sa zachovalo viac živín ako pri normálnom varení. Ale ja si myslím, že ak to upečiete, tak aj tak si pochutíte na dobrej nátierke. Svokor robil podobnú a ten to mäso piekol.