Náš domáci kečup fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 6. augusta 2016
Náš domáci kečup (fotorecept)
Foto: monty469

Tento rok je veľmi požehnaný, čo sa týka úrody. Okrem leča, pretlaku, paradajkovo-cesnakovej pasty dnes varím aj kečup. Recept mám od svokry, spolu s Zobraziť celý popisTento rok je veľmi požehnaný, čo sa týka úrody. Okrem leča, pretlaku, paradajkovo-cesnakovej pasty dnes varím aj kečup. Recept mám od svokry, spolu s ňou som ho varievala. Naposledy som ho varila, keď boli deti malé. Paradajok je veľa, tak hor sa do toho :-)

Suroviny

3 kg
10 ks
10 ks
6 ks väčšia
4 strúčiky
1 PL
1 PL čerstvý
200 g
50 g
70 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájame si paradajky, papriku, jablká a cibuľu na menšie kúsky a varíme cca. 1 hod na miernom plameni.

    Náš domáci kečup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom zmes trochu rozmixujeme a prepasírujeme.

    Náš domáci kečup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do prepasírovanej zmesi pridáme tymián, cesnak, korenie, soľ, cukor, škoricu, ocot a pomaly varíme do zhustnutia asi 2 hod. Podľa potreby môžme pridať cukor. Záleží od kyslosti paradajok, či jablk.

    Náš domáci kečup (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte horúce plníme do fliaš a sterilizujeme od bodu varu 10 min. Vyberieme a necháme vychladnúť. Z tejto dávky mi vyšlo 3,3 l kečupu.

    Náš domáci kečup (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

klukodvody
@Monty469 díky za recept, dneska jsme se vrátili z nemocnice a bude se to moc hodit. Rajčata lámou tyčky. Moc a moc Vás tam u Vás zdravíme.
1x haji
jack
No tak to vyzerá,že ty si sa dnes nezastavila.Viem,že si šikovná a neobsedíš,ale prezraď mi,na čom fičíš?Chcem to aj ja.
1x haji
monty469
@Jack (6.8.2016 20:34)

Tak to máš pravdu. Zastavila som sa až večer- lečo, pretlak, kečup, koláčik a plus tie ostatné veci, ako každú sobotu. A na čom fičím? Na láske k blízkym.
klukodvody
@Monty469 děkuji musíme cvičit a tři měsíce kompletní péče. To snadno zvládnu. Žena věděla o podpoře a moc jí to pomohlo. A fičíš na něčem krásném. Díky a moc oba pozdravujeme všechny Tvoje blízké a samozřejmě Tebe.
1x haji
haji
Ajajaj, na chvíli se vzdálím a tu se dějí věci. Tvůj receptík @Monty469 na kečup je fajnový, léta jsem dělala když ne stejný, tak podobný. Chuť je neopakovatelná!! Každému doporučuji vyzkoušet, nebudete litovat.
Vidím @Klukodvody že už jste s paní konečně doma, hurá!! Mávám!
Krásné pozdravení všem!!
izabella929
@monty469 ,robím tento istý recept, len tento rok som inovovala a kvôli farbe som nastrúhala so neho aj jednu cviklu.Teraz som i s farbou i chuťou spokojná.Šikuľka si veľká.-)
monty469
@Klukodvody (7.8.2016 09:20)

Milý @Kluku viem, že to spolu zvládnete. Nepoznám ťa síce osobne, ale musím povedať, že si určite skvelý a láskavý človek, ktorý nadovšetko miluje svojich blízkych a oni vedia, že sa môžu na teba vo všetkom spoľahnúť. Kiežby takých ľudí bolo čo najviac. Ešte raz vás oboch pozdravujem, myslím na vás a držím palce pri rehabilitácii, ktorú spolu zvládnete, aj vďaka vzájomnej láske a podpore
monty469
@Haji (7.8.2016 10:28)

Moja milá @Haji pozdravujem ťa a ďakujem. Je síce pravda, že už pár rokov som kečup nerobila, ale toho roku je naozaj požehnaná úroda, tak som sa opäť pustila aj do toho. Takto sme ho kedysi varievali so svokrou. Srdečne ťa zdravím a prajem krásny týždeň
monty469
@Izabella929 (7.8.2016 13:15)

Molá @Izka ďakujem ti veľmi pekne. Aj ja chcem ďalšiu dávku vyskúšať aj s cviklou a uvidím, ako nám to bude chutiť. Všetky suroviny sú domáce a zima je dlhá, tak sa treba zásobiť, keď sa dá :-)
jaalenka
Tak ako aj Izabelka pridávam veľkú cviklu pokrájanú na kúsky a varím spolu so všetkým. Ja to tak robím už roky, chuť vynikajúca a farba nenapodobiteľná.
siisa
Doma nie sme moc kečupoví , ale možno keby bol domáci, tak by sme si obľúbili. Ten tvoj milá @Monty469 , vyzerá veeeeľmi dobre...plný dobrých chutí. Ten tymián je k paradajkám ako stvorená ingrediencia :) ♥♥♥
monty469
@Jaalenka (8.8.2016 12:13)

ďakujem za nahliadnutie receptu. Ja tiež chcem skúsiť v ďalšej várke pridať cviklu. Takto ako je tu recept nám kečup veľmi chutí, ale s tou cviklou bude tá farba ešte lepšia
monty469
@Cesminaz (8.8.2016 19:35)

Ja som vlastne domáci kečup prvý krát mala možnosť ochutnať až u svokry a potom pár rokov som ho robievala pravidelne. Paradajok sa nám urodilo neúrekom , tak okrem iného , som sa vrátila aj k tomu receptu. Ďakujem ti veľmi pekne :-)
monty469
@Siisa (8.8.2016 19:51)

Ďakujem ti veľmi pekne. U nás je najviac kečupový môj syn, ale čo je zaujímavé čerstvé paradajky nevezme do úst a to od mala. Ani nezje žiadnu paradajkovú omáčku, či polievku..... Ale kečup, to bez problémov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia