prazdny

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska

Hlavné jedlá

Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

prazdny

Rybacie koláčiky

Hlavné jedlá

Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes. Taká ich klasika,...

prazdny

Ryžové rolky z kapra a zo zeleru

Hlavné jedlá

Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...

prazdny

Grilovaná pražma s citrusovou plnkou

Hlavné jedlá

Pražmy očistíme, osušíme a z oboch strán narežeme, aby sa rýchlejšie prepiekla.

prazdny

Lahôdkové fašírky z tresky v zemiakoch

Hlavné jedlá

K tejto pochúťke som sa dostal čírou náhodou, sledovaním putovania zvedavých gurmánov a kuchárov aj po...

prazdny

Treska na fenikli a fazuli

Hlavné jedlá

Všeobecne by sme mali jesť viac ryby. Tento recept vám ukáže, že sa dá uvariť...

prazdny

Kapor s trikolórou pečených paprík

Hlavné jedlá

Vraj do tretice všetko dobré! Preto pridávam tentoraz môj vlastný recept na úpravu ľahkostráviteľných filetov z mladého...

prazdny

Šťavnaté guľky z kapra v aspiku

Večera

Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...

prazdny

Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier

Hlavné jedlá

Vopred sa vám musím ospravedlniť za výnimočne nedostatočný fotomateriál. Na prezentáciu tejto pochúťky som sa rozhodol...

prazdny

Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom

Hlavné jedlá

Do olivového oleja vložíme plátky citróna, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, bobkový list, zopár guľôčok celého čierneho korenia, tymian...

prazdny

Marinovaný losos po domácku

Večera

Máte rádi lososa? Já se přiznám, že je to jediná ryba, kterou nemusím tepelně upravenou,...

prazdny

Polievka s aljašskou treskou

Bravčové mäso

Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To...

prazdny

Losos s paradajkami

Hlavné jedlá

Jednoduchý a chutný recept, urobený do 30 minút.

prazdny

Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom

Hlavné jedlá

Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel...

prazdny

Pstruh pečený na masle s mandľami

Hlavné jedlá

Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.

prazdny

Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou

Hlavné jedlá

Dnešný Veľkopiatkový deň máme na stole rybku.

prazdny

Pstruh na kvake s ďumbierovým medom

Hlavné jedlá

Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu...

prazdny

Pečená ryba hoki s opekanými zamiakovými toliarikmi

Hlavné jedlá

Veľmi chutná ryba a úplne super rýchly recept na jej prípravu.

prazdny

Morská šťuka v smotanovej omáčke

Hlavné jedlá

Nieje to zrovna najzdravšia verzia prípravy ryby. Ale je veľmi chutná a rýchla... a aj...

prazdny

Treska s kuracou pečeňou

Hlavné jedlá

Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...

prazdny

Morská šťuka s kokosovou omáčkou

Hlavné jedlá

Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.

prazdny

Zubáčom plnené štrúdľové batôžky

Hlavné jedlá

Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.

prazdny

Hoki paprikáš

Hlavné jedlá

Dnešný sviatočný obed z ryby Hoki.