Rybacia polievka
Rybacia polievka

Polievka s aljašskou treskou fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 1. októbra 2018
Polievka s aljašskou treskou (fotorecept)
Foto: kvakac

Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To vytvára nezameniteľnú chuť.

8
porcií
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 ks väčšia čerstvá
1 ks stredný čerstvý
1 zväzok
3 strúčiky
1 - 2 ks čerstvé
1 hrsť (dubák, hrabák, brezák)
1,5 l
0,3 l horúca (na hríby)
70 g čerstvý, plátky
Koreniny:
3 ks
1/2 KL
2 ks čerstvý
Okrem toho:
1 PL
30 g
 (kto chce)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Čili dáte podľa seba ako mate radi pikantné. Vývar silný zeleninový. Hríby sušené, nech to pekné vonia. Tie zalejeme vriacou vodou a tu potom požijeme tiež na polievku. Tresku použijeme filety bez kože a kostí. Zeleninu očistíme.

    Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetku zeleninu krájame na drobné kocky. Cibuľku na kolieska. Bôčik pokrájame na drobno (bez kože), ten sa vyškvarí na malé kúsky.

    Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme olej a maslo zohriať. Do toho pridáme cibuľku, bôčik, čili a rascu. Vyškvariť do červena aspoň 10 minút na silný oheň. Ďalej dáme cesnak, len rozpučený, trochu to necháme zohriať a prevoňať.

    Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A teraz pridáme zeleninu aj zemiaky, chvíľu podusíme a nalejeme vývar. Do neho dáme bobkový list a nové korenie. Nesolíme až na záver.

    Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Varíme silno, aby sa zemiaky a zelenina domäkka uvarili. Teraz dáme tiež do hrnca hríby aj s vodou. Varíme aspoň 20 minút.

    Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po tejto dobe už dáme aj tresku pokrájanú na menšie kúsky. Varíme aspoň 10 minút. Ochutnáme a pripadne osolíme, odstavíme zo sporáku necháme chvíľu postáť.

    Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Máme dobrú polievku s lahodnou vôňou a chuťou po rybách a hríboch. Kto chce si pridá na tanier kopček kyslej smotany.

    Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

radox1
ryba,hriby,bôčik.zvlastna to kombinacia.
jofolit
Ryby a hríby používam aj ja v spojení a veru často. No toto všetko spolu vyzerá veľmi lákavo a trochu mastného to len doladí. Už mám recept v K.K.
1x kvakac
mraveci
Pre mňa to znie zaujímavo, takýto základ aj ja používam. Blízkej dobe vyskúšam. O tom bôčiku mi jedna pani, ktorá už nie je medzi nami povedala, že to je najlepší základ na polievky. Na masle vyškvariť čerstvý bôčik až na oškvarky a masť z neho veľmi dobré ochutí polievku. No nesmie sa ho dať veľa. Tak @Radox1 to si sa nedočítal v tej metodike varenia? Totiž to si nechce nikto prezradiť a to je život, keď si každý drží niečo dobré pre seba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia