Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom fotorecept
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 6. júla 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel nakrájajme na menšie kusy a pridáme 3–4 strúčiky cesnaku. Potom pridáme olivový olej, maslo, soľ, korenie, polovicu citróna a dáme piecť pri 170 °C.
-
2
Maslo dáme do malej panvičky, nastrúhame citrónovú kôru, vyžmýkame polovicu citróna a nasekanú petržlenovú vňať a pri nízkej teplote prepečieme. Uvarené zemiaky zlejeme z vody a pridáme mladý hrášok, aby sa sparil.
-
3
Do zemiakov pridáme upečený fenikel, na kolieska nakrájanú reďkovku a citrónové maslo. Vytlačíme šťavu z pečeného citróna a zľahka premiešame. Filety z morského vlka osolíme, okoreníme a opečieme alebo ugrilujeme. Na tanier uložíme zemiaky s feniklom a na to poukladáme filety ugrilovaného morského vlka. Prelejeme citrónovým maslom.
Diskusia k receptu