Ryba v cestíčku
Ryba v cestíčku

Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. marca 2018

Dnešný Veľkopiatkový deň máme na stole rybku.

6
porcií
170 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
100 ml
podľa chuti
Na cestíčko:
2
50 ml
3 PL
2 PL (33 %)
podľa chuti
hrsť
štipka




Postup

  1. 1

    Najprv som si ráno pripravila rybky, opláchla som ich pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať. Zaliala som ich mliekom a nechala postáť v ňom 3 hodiny. Zatiaľ som si pripravila cestíčko. Vajcia so soľou a korením som vymiešala pridávala som postupne mlieko, potom múku. Napokon som pridala aj smotanu, prášok do pečiva a kukuricu.

    Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ryby som vybrala z mlieka a vyžmýkala, osolila som ich a obalila v hladkej múke a uložila na seba. Pripravila som si olej a nechala som ho rozohriať. Rybu som namočila v cestíčku a vložila do horúceho oleja. Plameň som stlmila a nechala pomaly piecť.

    Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyprážené ryby som ukladala na kuchynský papier.

    Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávala som so s varenými zemiakmi. Takéto zemiaky nezvyknem mastiť, len tak ich polejem domácou tatárkou. Prajem vám dobrú chuť.

    Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia