Treska na fenikli a fazuli fotorecept
Foto: jeery
Všeobecne by sme mali jesť viac ryby. Tento recept vám ukáže, že sa dá uvariť niečo originálne, chutné a predovšetkým rýchlo.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
2-3 ks |
|
20 dkg (klobása) |
|
2 ks (červená a biela) |
|
3 strúčiky |
|
1 plechovka (konzervovaná) |
|
1 plechovka (konzervovaná) |
|
1/2 kg |
|
1 dcl (alebo maslo) |
|
podľa chuti |
|
|
|
1/2 ks |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na oleji speníme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak (3 minúty).
-
2
Pridáme nakrájaný fenikel a dusíme pod pokrievkou asi 10 minút.
-
3
Do feniklu dáme pokrájané olúpané paradajky, scedenú fazuľu a opečenú klobásu (klobásu môžme vynechať). Dochutíme a dusíme asi 5 minút.
-
4
Na dusenú zeleninu pokladieme rybu a dusíme 10-15 minút pod pokrievkou kým sa ryba neurobí.
-
5
Podávame samostatne alebo s pečivom.
a ja vynecham tu tresku
Isto nebudete ľutovať. Veľa závisí od rýb. Zmražené pustia veľa vody.Top je čerstvé.